Lluís Permanyer guardonat amb el Premi Trajectòria

Comparteix

Lluís Permanyer ha estat guardonat amb el Premi Trajectòria, un reconeixement de la Comssió de la Setmana del Llibre en català. L’escriptor, periodista, editor i cronista a publicat més d’una vuitantena de llibres, amb la ciutat de Barcelona sovint com a protagonista.

Lluís Permanyer (Barcelona, 1939) és periodista i assagista. Va estudiar la carrera de dret, però des de molt jove es dedicà al periodisme. Va col·laborar a “Destino” i des de 1996 treballar com a redactor de “La Vanguardia”. Ha guanyat els premis Luca de Tena (1969) i Ciutat de Barcelona de periodisme (1987). Atret per la ciutat i bon coneixedor seu, n’ha esdevingut cronista i ha escrit diversos llibres sobre aquest tema, amb un estil planer, sovint il·lustrats; a Que la saps aquesta (1996), per exemple, recull anècdotes de figures barcelonines importants; a Segarra, vist pels seus íntims (1982) evoca la vida i l’obra d’aquest destacat autor a qui va conèixer i a qui admira. Interessat també per l’art, ha publicat, entre d’altres, Miró, noranta anys (1984), Tàpies i la nova cultura (1986), Clavé escultor (1989), Barcelona, un museo de esculturas al aire libre (1991), Brossa per Brossa records (1999). 

A la Biblioteca trobaràs

Barcelona panoràmica / Lluís Permanyer; postals: Lucien Roisin Besnard. El Papiol: Efadós, 2010
Brossa x Brossa: records / Lluís Permanyer. Barcelona: La Campana, 1999
Cites i testimonis sobre Barcelona: la ciutat viscuda i jutjada per personatges no catalans al llarg de 2.000 anys / Lluís Permanyer. Barcelona: La Campana, 1993

També et pot interessar