Lletra Menuda promou el gust per la lectura entre infants de 0 a 3 anys

Comparteix

Lletra Menuda és una adaptació a nivell local del projecte Nascuts per Llegir, que es va paralitzar fa un any. Aquesta iniciativa es porta a terme amb la intenció d’estimular la imaginació i el plaer de l’escolta, de desenvolupar el gust per aprendre, afavorir la competència lingüística i reforçar el vincle afectiu entre adult/infant a través de la paraula, sense pretendre que els nadons siguin lectors precoços ni contribuir a un aprenentatge accelerat.

L’ànima del projecte Lletra Menuda són La Biblioteca Caterina Figueras, el CAP de Tona (Centre d’Atenció Primària) i les escoles bressol (Cucafera i Pa amb xocolata), que de forma continuada informen de la importància de la lectura i conviden a les famílies de Tona amb infants compresos entre els 0 i els 3 anys, a inscriure’s i participar-hi.

Des de la consulta de pediatria es recepten els contes seleccionats per la Biblioteca i les pautes per a llegir amb els infants. A les escoles bressol cada un dels alumnes s’emporta durant una setmana una motxilla plena de contes, que inclou un diari per a que els pares escriguin quin dels llibres els ha agradat més. A la Biblioteca a més dels llibres recomanats, es fa el carnet al nadó, s’informa dels espais, dels documents que hi trobarà i de les activitats que es programen.

Lletra Menuda oferirà de forma trimestral una activitat d’animació a la lectura adreçada a aquest públic.

Lletra Menuda no existiria sense el suport de l’Ajuntament de Tona i la seva creença en la lectura com a camí que ens porta cap al coneixement i la llibertat.

També et pot interessar