L’IES Tona presenta el projecte Mauthausen

Comparteix

Els dies 17 i 18 de maig, l’IES Tona presenta el projecte Mauthausen, sorgit de la col·laboració entre l’Institut de Tona, l’Institut Pius Font i Quer de Manresa i l’Amical Mauthausen, associació fundada el 1962 en la clandestinitat per antics deportats, víctimes del nazisme.

El fil conductor del projecte són les reflexions de la filosofa jueva Hannah Arendt, que, en els seus estudis sobre el nazisme, defensava que el mal podia expressar-se a través de les coses més superficials i quotidianes, degut a la seva banalitat. Des de la Biblioteca us apropem a una part de la seva obra: La condición humana, Los orígenes del totalitarismo, La vida del espíritu i la Llibertat segons Hannah Arendt, i a un film sobre la seva vida, Hannah Arendt, dirigit per Margarethe von Trotta.

El projecte Mauthausen abasta les àrees de Socials, Música, Plàstica, Cultura i Valors i Filosofia. Una transversalitat que pretén sensibilitzar l’alumnat davant el problema del mal i contribuir a valorar críticament  el paper que el nazisme va tenir en la cultura occidental, i alhora aprofundir en la naturalesa humana i en els valors que haurien de regir les relacions entre éssers humans, en una societat democràtica i plural.

D’aquest treball han sorgit conferències, exposicions i viatges, i les ganes de incloure’s a la xarxa Mai més, on participen instituts de tot Catalunya per treballar per la prevenció del feixisme o qualsevol altra forma de pensament totalitari.

Des de la Biblioteca no volíem perdre la oportunitat per a convidar-vos el 17 de maig a la conversa sobre l’exili republicà, al propi institut, i el 18 de maig, a la presentació del projecte Mauthausen i a l’exposició de treballs de l’alumnat, a la Sala la Canal.


17 maig . Conferència sobre l’exili republicà
A càrrec de l’Associació Amical Mauthausen.
Lloc: Biblioteca de l’Institut de Tona
Horari:
11:00 – 12:00    1r  Batxillerat
12:00 – 13:30    4t ESO

18 maig. Acte de presentació del projecte Mauthausen i Exposició de treballs de l’alumnat
Lloc: Sala La Canal
Horari: 19:00h

Participen a l’acte
Anna Bach: directora de l’Institut de Tona.
Marcel Clemares: professor del centre
Carles  Puigferrat: historiador
Anna Simó: historiadora
Alumnes d’economia del centre
Alumnes de música del centre

Després de la presentació es podrà visitar l’exposició, que romandrà oberta la setmana del 21 al 25 de maig, de 18:00 a 20:00h.


També et pot interessar