L’historiador tonenc Xevi Camprubí guardonat amb la Borsa d’Estudi 20è Memorial Joan Camps

Comparteix

L’historiador tonenc i doctor en Història Moderna, Xevi Camprubí, ha estat guardonat amb la Borsa d’Estudi 20è Memorial Joan Camps, per desenvolupar un projecte de recerca sobre l’ensenyament públic a Granollers i comarca en l’època Moderna.

El jurat del premi, convocat per l’Associació Cultural de Granollers a través del Centre d’Estudis de Granollers, va atorgar la borsa del premi al seu projecte sobre l’ensenyament públic entre els segles XVI i XIX, atenent al caràcter innovador de la seva temàtica per aquest període històric; al coneixement exhaustiu de la documentació disponible per portar-lo a terme, a la seva base bibliogràfica i a la metodologia proposada, que garanteix una elaboració adequada del treball.

Sobre Xevi Camprubí i Pla

Xevi Camprubí i Pla (Tona, Osona, 11 de setembre de 1965) és historiador i periodista. L’any 2014 va obtenir el doctorat en història moderna a la Universitat de Barcelona, amb una tesi sobre la premsa i la impremta dels segles XVII i XVIII, centrada en la figura de l’impressor Rafael Figueró. La seva especialitat és l’estudi de la premsa i de la impremta a l’època moderna, així com aspectes relacionats amb la comunicació, la circulació de la informació, les xarxes de correu i la utilització de la premsa com a instrument polític i propagandístic, principalment en el període comprès entre les guerres dels Segadors i de Successió.

Entre els anys 2005 i 2011 va treballar al setmanari d’actualitat El Temps, com a responsable de la secció de Món i dels continguts d’Història. A banda, ha col·laborat en diverses publicacions, principalment en l’àmbit de la divulgació històrica, com són la revista Sàpiens, el suplement El Temps d’Història o el suplement de Cultura del diari Avui. Ha assessorat l’exposició titulada Una mirada el 1700, a partir dels gravats de la col·lecció Gelonch Viladegut, organitzada pel Museu Frederic Marès de Barcelona entre els mesos de juny de 2014 i gener de 2015.

A la biblioteca trobaràs

La Premsa a Catalunya durant la Guerra de Successió / Xevi Camprubí. Universitat de València, 2016

Per a saber més

Llibres, tesis, articles publicats per Xevi Camprubí i Pla
Entrevista a Ràdio Granollers, amb motiu de la concessió de la borsa d’estudi Memorial Joan Camps, desembre del 2018.
«Una mirada al 1700, a partir dels gravats de la col·lecció Gelonch Viladegut». Catàleg exposició, 2014.

També et pot interessar