L’escriptor Joan Benesiu visitarà la Biblioteca en el primer Club de lectura de la temporada

Comparteix

El divendres 8 d’octubre a les 18.30 h l’escriptor valencià, Joan Benesiu, estarà amb nosaltres en el primer Club de lectura de la temporada, per a parlar sobre la seva darrera obra, Serem Atlàntida (Persicopi, 2019), guardonada amb el Premi Ciutat de Barcelona 2020.

La Biblioteca podrà comptar amb la seva visita, gràcies a la Institució de les Lletres Catalanes i el seu programa Lletres en Viu.

Anunciem amb molta antelació aquesta trobada perquè no sempre es pot comptar amb la presència d’un escriptor del país valencià. Si vols formar part d’aquest col·loqui i apropar-te a la seva obra i escriptura, no dubtis en inscriure’t a través d’aquest formulari.

Sobre Joan Benesiu i Serem Atàntida

Joan Benesiu (Beneixama, 1971), pseudònim de l’escriptor Josep Martínez Sanchis, va guanyar amb Intercanvi (Bromera) el premi Ciutat de Xàtiva l’any 2007, després d’haver escrit nombrosos contes amb els quals ha obtingut diversos guardons i d’haver col·laborat en l’opuscle cultural L’Esca, d’Arbúcies, i en la revista Manual de Uso Cultural, de Màlaga. És professor de filosofia a un institut de secundària del sud del País Valencià, on dirigeix des de fa nou anys un cineclub.

Després de guanyar el premi Blai Bellver 2007 amb Intercanvi (Bromera, 2008) no va trobar editor per a la següent obra que va acabar autoeditant amb el títol d’Els passejants de l’illa de Xàtiva (Vibooks, 2014) en un segell ja extingit que formava part del grup 62.

Arran d’un elogiós article sobre aquesta obra de l’escriptor Manuel Baixauli a El País va rebre algunes propostes per a reeditar la novel·la que finalment es va tornar a publicar en Edicions del Periscopi (Barcelona) amb el títol de Gegants de gel. Amb aquesta obra va rebre el reconeixement de crítica i públic, obtenint el Premi Llibreter de narrativa el 2015.

La seva darrera novel·la Serem Atlàntida (Periscopi, 2019), i la protagonista del primer Club de la temporada, va ser guardonada amb el Premi Ciutat de Barcelona 2020. Entre la narració i l’assaig, entre el relat d’esdeveniments i l’obertura d’espais per a reflexionar, Serem Atlàntida, conta el periple de Mirko i Clara, una parella que viatja per diferents indrets d’Europa cercant l’autenticitat. Una història que ens parla de nostàlgia i frontera, i que alhora ens apropa l’univers cultural de l’autor, amb nombroses referències que van des de la filosofia, el cinema, la literatura i l’art, fins a la història o la geopolítica.

Inscripcions.

També et pot interessar