L’educació prohibida

Comparteix


El passat 13 d’agost es va estrenar a nivell mundial ‘L’educació prohibida‘, un llargmetratge argentí independent, que sorgeix de la preocupació d’un grup d’estudiants i llicenciats en Comunicació Audiovisual pel futur de l’educació. 

Després de dos anys de treball realitzant 90 entrevistes, enregistrar 45 experiències educatives de nou països diferents (Argentina, Xile, Uruguai, Colòmbia, Equador, Mèxic, Guatemala, Perú i Espanya)… i d’un any de muntatge del material, L’educació prohibida passa a convertir-se, en la primera pel·lícula estrenada en espanyol i finançada íntegrament sota la fórmula de crowdfunding (donacions de particulars per a subvencionar un projecte).


Sinopsi de L’Educació prohibida

L’escola ha complert ja més de 200 anys d’existència i és àdhuc considerada la principal forma d’accés a l’educació. Avui dia, l’escola i l’educació són conceptes àmpliament discutits en fòrums acadèmics, polítiques públiques, institucions educatives, mitjans de comunicació i espais de la societat civil. Des del seu origen, la institució escolar ha estat caracteritzada per estructures i pràctiques que avui es consideren majoritàriament obsoletes i anacròniques. Diem que no acompanyen les necessitats del Segle XXI. El seu principal punt feble es troba en un disseny que no considera la naturalesa de l’aprenentatge, la llibertat d’elecció o la importància que tenen l’amor i els vincles humans en el desenvolupament individual i col·lectiu.

A partir d’aquestes reflexions crítiques han sorgit, al llarg dels anys, propostes i pràctiques que van pensar i pensen l’educació d’una forma diferent. “L’Educació Prohibida” és una pel·lícula documental que proposa recuperar moltes d’elles, explorar les seves idees i donar visibilitat a aquelles experiències que s’han atrevit a canviar les estructures del model educatiu de l’escola tradicional.

Més de 90 entrevistes a educadors, acadèmics, professionals, autors, mares i pares; un recorregut per 8 països d’Iberoamèrica passant per 45 experiències educatives no convencionals; més de 25.000 seguidors a les xarxes socials abans de la seva estrena i un total de 704 coproductors que van participar en el seu finançament col·lectiu, van convertir a “L’Educació Prohibida” en un fenomen únic. Un projecte totalment independent d’una magnitud inèdita, que adona de la necessitat latent del creixement i sorgiment de noves formes d’educació.


Per a saber més


També et pot interessar