Laura Gallego guanya el Premi Nacional de Literatura Infantil i Juvenil 2012

Comparteix

L’escriptora valenciana Laura Gallego ha guanyat el Premi Nacional de Literatura Infantil i Juvenil 2012 amb la seva obra Donde los árboles cantan, enquadrada en el gènere fantàstic-èpic. El premi, distingeix el millor llibre de literatura infantil o juvenil publicat el 2011 en qualsevol de les llengües oficials que es parlen a Espanya.

Sobre Laura Gallego

Laura Gallego va començar a escriure als 11 anys. El primer llibre el va fer amb la seva amiga Miriam. Es deia Zodiaccía, un món diferent, una història de fantasia, que van trigar tres anys en acabar-la i que mai es va publicar, però Laura Gallego va descobrir que volia ser escriptora.
Als 21 anys. Després d’acabar el batxillerat ingressa a la Universitat de València, a estudiar Filologia Hispànica. Malgrat continuar amb l’escriptura mai va publicar. Fins que va escriure Finis Mundi, i va obtenir el Premi Barco de Vapor (després de participar diversos anys sense èxit). Al acabar la carrera va començar a fer el doctorat, la tesi que porta a terme versa sobre el llibre de cavalleries Belianís de Grècia, de Jerónimo Fernández, publicat al 1579. Actualment segueix escrivint llibres i involucrada en la part de promoció: signatures d’exemplars, presentacions, llibre-fòrums, responent les cartes dels lectors, etc.

Laura Gallego es va donar a conèixer com a escriptora amb Finis Mundi guanyadora del premi Barco de Vapor el 1998 i el va tornar a guanyar amb La leyenda del rey errante. És autora també de les trilogies Cròniques de la Torre i Memòries d’Idhun.

Per a saber més


Donde los árboles cantan / Laura Gallego García. Madrid: SM, 2011
La Crida dels morts / Laura Gallego García. Barcelona: Cruïlla, 2008
La Filla de la nit / Laura Gallego. Barcelona: Edebé,  2008.
Fenris, l’elf / Laura Gallego García. Barcelona: Cruïlla, 2007
La Vall dels Llops / Laura Gallego García. Barcelona: Cruïlla, 2007
La Maledicció del mestre / Laura Gallego García. Barcelona: Cruïlla, 2007
L’Emperadriu dels Eteris / Laura Gallego García. Alzira: Bromera, 2007
La Llegenda del rei errant / Laura Gallego García. Barcelona: Cruïlla, 2006
Mandrágora / Laura Gallego. Madrid: Pearson/Alhambra, 2006
Panteó / Laura Gallego García. Barcelona: Cruïlla, 2006
Tríada / Laura Gallego García. Barcelona: Cruïlla, 2005
La Resistència / Laura Gallego García. Barcelona: Cruïlla, 2004

També et pot interessar