La poesia retorna a la Biblioteca amb la segona edició de Vespres Malgastats, ja et pots inscriure

Comparteix

El 16 d’abril a les 19.30h la Biblioteca tornarà a viure una vetllada on la poesia serà l’ànima de la trobada i a la que ja et pots inscriure. Arriba la segona edició de Vespres Malgastats, un cicle de poesia contemporània en català, on intervindran els poetes Ramon Boixeda i Carles Dachs. En aquesta ocasió la trobada comptarà també amb la intervenció de l’artista visual, Cèlia Espona Pernas, qui ha creat amb tinta i llapis, una peça influenciada per la lectura de poemes escollits d’ambdós joves poetes.

Ramon Boixeda


Vic, 1981 és fill de Sant Julià de Vilatorta. És Llicenciat en Teoria de la Literatura i Literatura Comparada, titulat en Arquitectura Tècnica i té estudis de Filosofia. Ha publicat el poemari Diadebades (Vic, Emboscall, 2006) i El Sedàs a laBreu edicions.
La pell fina (Viena. Barcelona, 2013) va guanyar el XXXVII Premi de Poesia Josep Maria López-Picó. Regeix un blog, Les beceroles successives, des d’on es pot assistir, entre altres coses, al seu univers literari. 

Sempre saludava

Caminava com qui arrossega
el cost de viure en el seu món.
Duia sempre una pastilla guardada
a la quincalla de la cartera
com a sortida d’emergència,
per si venia l’huracà, deia, que li fes d’ull.
I quan venia l’hora de pagar,
al mostrador, furgava entre
les seves mínimes possessions
i ja no el treies d’allà, furgant
com si només li quedés escollir
la manera de quedar-se sense.
Només quan algun client obria la porta
i entrava corrent d’aire alçava el cap
llavors, mirant-te molt fix,
«tinc vocació d’epitafi», deia,
i s’introduïa la pastilla a la boca,
mirant-te molt fix, empassava,
i se’n tornava ràpid al carrer.

Carles Dachs


Carles Dachs Clotet (Santa Eugènia de Berga, 1987) és un poeta català. És llicenciat en Filologia Catalana per la UAB i ha cursat un màster en Assessorament Lingüístic, Gestió del Multilingüisme i Serveis Editorials. Va obtenir el premi Joan Duch de Juneda per a joves escriptors l’any 2009, gràcies al qual va poder publicar Suc de llum (Editorial Fonoll, 2010) i el XVII Premi de poesia M.-Mercè Marçal per A dalt més alt (LLeida: Pagès, 2015). Va iniciar, juntament amb Gemma Medina, una petita col·lecció de plaquettes anomenada «Els papers díscols», en què es combina poesia i imatge. 

La vida, als tolls, s’ondula com un peix,
i un vent de nacre fa lluir la closca
del cel d’hivern mentre, rabent, s’enrosca
a l’aspa immensa d’un altre any que neix,Tornàvem d’enyorar aquell somni vell
que ja va ser i que, ara, dins el cervell,
se’ns confonia amb el fum que ens vam vendre. «Els Vespres Malgastats» és una activitat mensual que es desenvolupa de febrer a juny a les biblioteques d’Osona. Compta amb 20 poetes convidats que formen parelles poètiques entre ells i a qui acompanyen artistes visuals que han cedit el seu talent per crear un cartell exclusiu per cada vespre malgastat.

També et pot interessar