La pel·lícula del mes, Ennio: el maestro, un film de Giuseppe Tornatore

Comparteix

Si vols envoltar-te de la màgia musical d’Ennio Morricone, i de la fascinant història que s’amaga darrere de cada composició, no et perdis aquest documental, Ennio: el maestro.

Un passeig per la vida i obra d’aquest prodigi de la música, des de les imposicions del seu pare trompetista fins al seu toc operístic innovador. Un documental acaronat amb les seves melodies, que s’endinsen en el thriller, el drama, el cinema d’aventures, el western, i passa per pel·lícules com Cinema Paradiso, La Misión, Once Upon a Time in America o l’òpera que va dedicar al fatídic 11 de setembre. Un compositor, que va saber descriure com pocs, les emocions i sensacions dels seus personatges.

Ennio Morricone

Nascut a Roma l’any 1928. Amb tot just dos anys va aprendre a tocar a trompeta i als sis ja havia compost la seva primera obra. Als 12 va començar a impartir classes al conservatori i a “construir música” per a programes de la ràdio italiana. A la dècada dels 60, va liderar un moviment d’avantguarda musical a tot Itàlia on defensava la “frescor”, “la modernitat” i, sobretot, la “improvisació”. Posteriorment, Sergio Leone va reclamar els seus serveis per compondre el so del seu nou estil Spaghetti western i el va catapultar a la fama.

A banda de convidar-vos a venir a buscar el documental a la Biblioteca, no podem evitar recomanar-vos un d’aquells programes que van marcar la història de la TV i que tant trobem a faltar, A Fondo, on Joaquín Soler Serrano entrevista en profunditat el compositor italià Ennio Morricone.

També et pot interessar