La novel·la Peguera, l’ànima d’un poble protagonista de la primera trobada literària de l’any

Comparteix

Iniciem l’any anunciant la primera trobada literària del 2014, centrada en la novel·la Peguera, l’ànima d’un poble de Ramon Soler i Riba. L’acte tindrà lloc el 22 de gener a les 19h a la Biblioteca i comptarà amb la presència de l’autor. 

Sobre Ramon Soler

Ramon Soler i Riba és fill del Guixaró, (Bergadà) una colònia tèxtil de la riba del Llobregat, on va créixer. Actualment treballa en aquest ram. Ha escrit diferents llibres d’història i altres treballs d’àmbit comarcal. Peguera és la seva segona novel·la, després de Fil i carbó (Pagès Editors, 2003).

Sobre Peguera, l’ànima d’un poble

Peguera fou un nucli industrial molt important a tocar de Berga. La natura, acompanyada del silenci, semblen haver-s’hi adormit. La novel·la ens transporta a un món industrial, ple d’amors i desamors on la gent del poble no es podia barrejar amb la classe benestant. A l’obra també si pot copsar i conèixer una colla d’oficis avui desapareguts: el marxant, els capellans, els Ferrer, el Pelapins, les remeieres; i respirar la vida d’un temps passat a través del cant dels ocells, el silenci de la neu, les maduixes petites i vermelles…

Escolta el què va dir Joaquim Puyal sobre la novel·la, durant la retransmissió d’un Barça-Madrid.

També et pot interessar