AVUI

Comparteix

La Biblioteca Caterina Figueras de Tona més enllà d\’oferir els serveis habituals de qualsevol biblioteca, com el préstec de llibres, pel·lícules, música, l’accés a internet… és un lloc de trobada, que cuida, estima i promou la cultura. Li agraden els nous reptes, la innovació i està oberta a propostes ciutadanes. Vetlla per la tranquil·litat, el silenci i el respecte. S’implica en l’educació, l’aprenentatge i la integració social dels seus habitants, infants, joves, gent gran. Treballa al costat d’escoles, famílies, entitats i col·lectius. Prioritza l’atenció individualitzada i cordial de qualsevol persona que s’apropi a aquest equipament, però sobretot promociona la lectura, perquè estima els llibres i creu en el poder de les paraules, que curen. Només cal que vinguis a la Biblioteca i trobis les teves.

AHIR

La Biblioteca Caterina Figueras de Tona rep el seu nom en record a Caterina Figueras, la filla del mallorquí i estiuejant tonenc Antoni Figueras i Cerdà, qui va finançar la construcció de les antigues escoles públiques del municipi, paralitzades fins llavors per falta de fons. Aquest mallorquí que va viure a Puerto Rico i Barcelona va cedir les escoles i altres terrenys de la seva propietat a l\’Ajuntament. Com a forma de record a la seva filla, morta per tifus a Barcelona l’any 1923, es va gravar a l’entrada principal de l’edifici la inscripció ”Catalina Figueras in Memoriam”.

Les primeres pedres del que ahir va ser una escola i avui és la Biblioteca Caterina Figueras de Tona es posen l’any 1928. L’edifici amb una línia noucentista va ser concebut i supervisat per l’arquitecte Manuel Gausa. Els esgrafiats que podeu observar a la façana són obra del gravador i pintor Manuel Puig i Genís.

El 1993, les antigues escoles es remodelen en equipament cultural, gràcies al suport de l’Ajuntament de Tona i la Diputació de Barcelona.

Si et vols endinsar en la història de l’edifici hi ha un magnífic llibre editat, disponible a la Biblioteca, escrit a tres mans per l\’escriptor tonenc Amadeu Lleopart, l’arquitecte Josep Maria Claparols i el besnet d’Antoni Figueras, Ramon Figueras, 75 anys de les antigues escoles Caterina Figueras de Tona.

Contacta

Jaume Balmes, 51
08551 Tona
T. +34 93 887 13 95
b.tona.cf@diba.cat
www.bibliotecatona.cat

Visitans

Horari 

Matí
Dimecres de 10 h a 13.30 h.
Dissabte de 10 h a 13.30 h.

Tardes
De dilluns a divendres de 15 h a 20 h.

© 2022 Biblioteca Caterina Figueras

Construcció de la Biblioteca Caterina Figueras

Ahir

La Biblioteca Caterina Figueras de Tona rep el seu nom en record a Caterina Figueras, la filla del mallorquí i estiuejant tonenc Antoni Figueras i Cerdà, qui va finançar la construcció de les antigues escoles públiques del municipi, paralitzades fins llavors per falta de fons. Aquest mallorquí que va viure a Puerto Rico i Barcelona va cedir les escoles i altres terrenys de la seva propietat a l’Ajuntament. Com a forma de record a la seva filla, morta per tifus a Barcelona l’any 1923, es va gravar a l’entrada principal de l’edifici la inscripció “Catalina Figueras in Memoriam”.

Les primeres pedres del que ahir va ser una escola i avui és la Biblioteca Caterina Figueras de Tona es posen l’any 1928. L’edifici amb una línia noucentista va ser concebut i supervisat per l’arquitecte Manuel Gausa. Els esgrafiats que podeu observar a la façana són obra del gravador i pintor Manuel Puig i Genís.

El 1993, les antigues escoles es remodelen en equipament cultural, gràcies al suport de l’Ajuntament de Tona i la Diputació de Barcelona.

Si et vols endinsar en la història de l’edific hi ha un magnífic llibre editat, disponible a la Biblioteca, escrit a tres mans per l’escriptor tonenc Amadeu Lleopart, l’arquitecte Josep Maria Claparols i el besnet d’Antoni Figueras, Ramon Figueras, 75 anys de les antigues escoles Caterina Figueras de Tona.

Avui

La Biblioteca Caterina Figueras de Tona més enllà d’oferir els serveis habituals de qualsevol biblioteca, com el préstec de llibres, pel·lícules, música, l’accés a internet… és un lloc de trobada, que cuida, estima i promou la cultura. Li agraden els nous reptes, la innovació i està oberta a propostes ciutadanes. Vetlla per la tranquil·litat, el silenci i el respecte. S’implica en l’educació, l’aprenentatge i la integració social dels seus habitants, infants, joves, gent gran. Treballa al costat d’escoles, famílies, entitats i col·lectius. Prioritza l’atenció individualitzada i cordial de qualsevol persona que s’apropi a aquest equipament, però sobretot promociona la lectura, perquè estima els llibres i creu en el poder de les paraules, que curen. Només cal que vinguis a la Biblioteca i trobis les teves.