La jove compositora tonenca, Helena Cánovas Parés, guanya el premi Carme Mateu Young Artist European Award del Castell de Peralada

Comparteix

En la segona edició dels guardons, que organitza la Fundació Castell de Peralada, la jove compositora tonenca, Helena Cánovas, ha rebut el Carmen Mateu Young Artist European Award.

Helena Cánovas ha aconseguit imposar-se davant 39 candidats de 15 països. Serà l’encarregada de crear una nova composició que s’estrenarà en el marc del festival de Peralada. El premi Carmen Mateu Young Artist European Award, vol esdevenir un referent cultural en l’impuls i el prestigi de les disciplines de l’òpera i la dansa en l’àmbit europeu.

El jurat que ha guardonat a Helena Cánovas, està format per la compositora i Premi Nacional de Música 2020, Raquel García-Tomás; Joan Matabosch, director artístic del Teatro Real de Madrid; el director musical del Gran Teatre del Liceu de Barcelona, director honorari de l’Orquestra Nacional d’Espanya i Premi Nacional de Música 1999, Josep Pons, i la compositora i soprano mexicana, Premi de Música de la Ciutat de Munic (Landeshauptstadt München), Diana Syrse.

Helena Cánovas va néixer a Tona (Osona) l’any 1994, tot i que resideix a Colònia, Alemanya. Entre el 2012 i el 2017 va estudiar el Grau en Música- Composició al Conservatori Superior de Música d’Aragó i entre 2017 i 2019 cursa un Màster en Música – Composició de Música Instrumental a la Universitat de Música i Dansa de Colònia (Alemanya). Entre els seus treballs destaquen diversos encàrrecs realitzats per l’Ensemble2021 en el Festival ‘Forum Neue Musik’, organitzat per Deutschlandfunk a Colònia pel Teatre i Òpera de la ciutat de Bonn. Recentment, ha finalitzat l’òpera ‘Das Mädchen’- All days for future, encàrrec del Theater Bielefeld.

Per a saber més

Helena Cánovas
Helena Cánovas al apartat Personatges destacats, de la web de la Biblioteca.

També et pot interessar