Boulder, la gran roca solitària d’Eva Baltasar, guanya la quarta edició del Premi Òmnium a la Millor Novel·la de l’Any

Comparteix

“No sabem -ni sabrem- el nom real d’una dona que viu atreta per una solitud que sempre busca, és el seu estat natural, en el que se sent bé. Es guanya la vida fent de cuinera en un vaixell d’una dotzena de tripulants. Ha deixat enrere feines rutinàries i sense interès. En canvi, a bord es troba en una situació perfecta: té una cabina, l’oceà, moltes hores per encarar el buit i algun port on conèixer dones. Fins que un dia troba una islandesa que la reté, se l’emporta entre les quatre parets d’una casa i l’embarca en la gestació assistida d’una criatura. Aquesta dona no solament li canvia la vida sinó que també li canvia el nom: Boulder, perquè diu que la nostra protagonista s’assembla a les grans roques solitàries que hi ha al sud de la Patagònia, aïllades, exposades a tot i no es desgasten.
Però ara ve la gran qüestió: què en farà de la maternitat, de l’amant que va conèixer en un bar? què farà ara a la gàbia?”

Eva Baltasar ha rebut el Premi Òmnium a la Millor Novel·la del 2020, per “Boulder” (Club Editor), una obra que trobaràs a la Biblioteca junt amb “Permagel”, la novel·la que va esdevenir un èxit de públic i vendes, guardonada amb el Premi Llibreter.

“Boulder” és una història que parla de maternitat, de com l’aparició d’una tercera persona pot produir canvis en les relacions de parella, també apareix l’amor, la renúncia a la llibertat i a la pròpia identitat, el sexe com a motor de vida de la protagonista, que la fa sortir dels seus espais de solitud i aïllament i que l’ajuda a retrobar-se.

Sobre Eva Baltasar

Eva Baltasar (Barcelona, 1978) va estudiar pedagogia, professió que ha compaginat amb l’escriptura, que manté com a activitat principal. Va debutar amb el poemari Laia (Columna, 2008, Premi Miquel de Palol) seguit per nou poemaris més i tots premiats, entre ells Vida limitada (Món de Llibres, 2013), Animals d’hivern (Edicions 62, 2016) i Neutre (Bromera, 2017).

“Boulder” és el segon lliurament d’un tríptic en què l’autora explora en primera persona l’univers de tres dones diferents, que viuen les contradiccions del seu temps.

Per a saber més

Entrevista a Eva Baltasar a El Nacional.

També et pot interessar