La frase del mes, Raymond Chandler

Comparteix

Si no fuese duro, no estaría vivo.
Si no pudiera ser dulce, no merecería estarlo.La frase del mes pertany a l’escriptor Raymond Chandler, considerat com un dels pares de la novel·la negra nord-americana, juntament amb Dashiell Hammett.

Sobre Raymond Chandler

Nascut a Chicago, Raymond Chandler va créixer i va ser educat a Anglaterra, tot i que també estudia a França i Alemanya. Després de participar a la Primera Guerra Mundial, torna a Estats Units. A Califòrnia, va treballar d’empleat de banc, periodista, executiu d’una signa petroliera i guionista de Hollywood. Chandler no va començar a publicar fins a una edat relativament tardana. Amb 51 anys crea a Philip Marlowe, personatge que no abandonaria, i que el va convertir en un dels novel·listes més famosos d’Estats Units i dels més adaptats a Hollywood. 
La seva obra, notable pel seu realisme, inclou les novel·les El somni etern (1939), Adéu nena (1940), La finestra sinistra (1942), La dama del llac (1943), El llarg adéu (1953), i guions cinematogràfics com Perdició (1944), dirigida per Billy Wilder, i Estranys en un tren (1951), d’Alfred Hitchcock.

A la Biblioteca trobaràs

Adéu, nena / Raymond Chandler. La Magrana, 2013

Les pel·lícules on Raymond Chandler exerceix de guionista: 
Perdición / Billy Wilder. Suevia, 2006
Extraños en un tren / Alfred Hitchcock. Warner Bros., 2001

I l’adaptació al cinema de:
El Sueño eterno / director Howard Hawks. Warner Bros., 2005

També et pot interessar