La frase del mes, Miquel Martí i Pol

Comparteix

No passaré de vell, però confio
que sempre hi haurà algú per recordar
que el sol surt per tothom, i cada dia.

La frase del mes d’abril pertany al poeta, prosista i traductor, Miquel Martí i Pol. Va nèixer a Roda de Ter el 1929 i morí l’11 de novembre de 2003. Va cursar estudis primaris a l’escola parroquial del seu poble. Als catorze anys comença a treballar al despatx d’una fàbrica de filatura de cotó. Hi treballarà prop de trenta anys, fins que el 1973 una esclerosi múltiple l’obliga a deixar la feina. 

Ha publicat més de trenta llibres, la major part de poesia. El reconeixement públic li arriba amb la publicació dels reculls L’arrel i l’escorça (1975), El llarg viatge (1976) i Amb vidres a la sang (1977) i, sobretot, amb Estimada Marta (1978). Part de la seva obra ha estat traduïda a més de 15 idiomes. 

La seva trajectòria ha estat llargament guardonada i reconeguda, entre d’altres, amb el Premi Ciutat de Barcelona tant de traducció com de poesia, la Creu de Sant Jordi (1983), el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes (1991), el Premi Nacional de Literatura (1998) i la Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya (1999).

A la Biblioteca trobaràs

També et pot interessar