La fotògrafa Cristina Garcia Rodero, Acadèmica de les Belles Arts

Comparteix

Cristina García Rodero ha estat escollida com a Acadèmica  per a la Secció de Noves Arts de la Imatge a la Real Acadèmia de Belles arts de Sant Fernando. García Rodero ocuparà la Medalla vacant que va deixar Luis García Berlanga i esdevé la quarta dona acadèmica.

Sobre Cristina García Rodero

Cristina García Rodero (Puertollano, Ciudad Real, 1943) és una de les més prestigioses fotògrafes internacionals, amb nombrosos reconeixements, com els premis W. Eugene Smith de Nova York i Erich Salomon de Colònia (1990), el Premi Nacional de Fotografia (1996) o la Medalla d’Or al Mèrit en les Belles arts (2006).

Durant dues dècades va exercir la docència de fotografia a la Universitat Complutense de Madrid (1983-2005) i l’any 2009 va ingressar com a membre a l’Agència Magnum Photos. És autora de prestigioses publicacions fotogràfiques, entre elles, Espanya oculta (1989), Rituals a Haití (2001), María Lionza, la deessa dels ulls d’aigua (2008) o Transtempo (2010). L’obra de Cristina García Rodero forma part de les més importants col·leccions de fotografia contemporània al món i ha exposat en museus i esdeveniments de l’entitat del MoMA, la Biennale de Venezia, el International Center of Photography de Nova York, The Museum of Contemporary Photography de Chicago, el Metropolitan Museum of Photography de Tòquio, The Photographers’ Gallery de Londres, la Fundació Gulbenkian de Lisboa, el Museu Nacional Centre d’Art Regna Sofia, el IVAM o el MUSAC.

L’obra de Cristina García Rodero sent un especial interès pel comportament humà i les seves contradiccions, per les tradicions i ritus que han sobreviscut durant segles i les noves creences.

També et pot interessar