La Biblioteca que voleu

Comparteix

Us presentem en forma d’infografia la Biblioteca que voleu. Un resum de les aportacions rebudes a través del procés participatiu, realitzat des de la Biblioteca, amb el suport de l’Ajuntament.

Ens vam endinsar en aquest procés com un intent d’aproximar el servei de la Biblioteca a la ciutadania, de repensar de forma individual i col·lectiva el que hauria de ser aquesta petita catedral de la cultura, que en un període no molt llunyà reobrirà les portes. De 6826 tonenques, amb edat compreses entre els 16 i els 84 anys, vuitanta-set persones han donat la seva opinió a través d’una enquesta i quatre persones en la trobada presencial, duta a terme a l’Espai Muriel Casals.

De les vostres opinions, que podreu veure recollides a la infografia, no podrem assegurar poder oferir un pati amb una exuberant vegetació, caldrà esperar a veure l’espai real. Tampoc activitats com ioga, etc. perquè altres serveis del municipi ho estan oferint, i el nostre àmbit d’actuació se centra prioritàriament en el llibre. No podrem oferir serveis com la Bibliopiscina o el Bibliomercat, a no ser que disposem de més personal laboral, ja que significa una inversió important de temps tant de preparació com de presencialitat, que impedeix desenvolupar moltes altres activitats que portem a terme. De la mateixa manera, no podrem ampliar l’horari, en dissabtes a la tarda ni diumenges, tenint en compte el personal actual i les hores d’obertura que ja s’ofereixen, el 2022 la Biblioteca va obrir les portes a la ciutadania 1.323 hores, amb un total de 238 dies de servei a l’any.

De la resta d’opinions, reflectides a la infografia, només podem dir que vetllarem pel seu compliment i per millorar la comunicació dels serveis que oferim.

Esperem oferir-vos ben aviat la Biblioteca que voleu, o la que més s’aproxima. Gràcies per la vostra aportació.

Fotografia, Martin Parr.

També et pot interessar