Kosmopolis. Festa Internacional de la Literatura

Comparteix

El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) inicia aquest cap de setmana l’edició del 2011 de Kosmopolis, una trobada literària biennal que interacciona amb les arts i les ciències, i ho fa amb una jornada especial que inclourà conferències, una exposició i una sessió de bookcamp.

Des de la Biblioteca us voliem recomanar les conferències de Zygmunt Bauman i Lawrence Lessig, dues maneres d’entendre la modernitat i les noves tecnologies.

Zygmunt Bauman. Catedràtic emèrit de Sociologia de la Universitat de Leeds i de la de Varsòvia, és considerat un dels sociòlegs més importants en la teorització de la postmodernitat. Ha estat professor a les universitats de Varsòvia, Tel-Aviv i Leeds, de la qual va ser catedràtic del Departament de Sociologia des del 1972 fins al 1990. Entre la seva àmplia obra, destaquen les publicacions recents de Vida líquida (Paidós, Barcelona 2006), Identidad (Losada, Madrid 2005), Vidas desperdiciadas: la modernidad y sus parias (Paidós, Barcelona 2005) i Modernidad líquida (FCE, Mèxic 2003).
Bauman ha estat guardonat amb el Premi Príncep d’Astúries de Comunicació i Humanitats 2010.

Lawrence Lessig és advocat i professor de Dret de la Universitat de Stanford, especialitzat en dret informàtic. Fundador del Centre per Internet, a més de la iniciativa Creative Commons.

Per aquells que us sigui impossible traslladar-vos a Barcelona us informem que les conferències de Zygmunt Bauman (19h) i Lawrence Lessig (20h) del dia 23 d’octubre les retransmetran en directe al web de Kosmopolis, en versió original i doblada al català.

Dies: 23 i 24 d’octubre
Hora: consultar programa
Lloc: Centre de Cultural Contemporània de Barcelona
Adreça: Montalegre, 5. Barcelona

A la Biblioteca de Tona trobaràs els següents llibres de Zygmunt Bauman:
Els Reptes de l’educació en la modernitat líquida
Temps líquids: viure en una época d’incertesa 
Vida de consumo
 

També et pot interessar