Jornades Miquel Martí i Pol 2012

Comparteix

Arribat el mes de novembre, Roda de Ter viurà una nova edició de les Jornades Miquel Martí i Pol que enguany homenatjarà també a l’escriptor Emili Teixidor. Del dijous 8 de novembre fins al diumenge 11, les jornades comptaran amb exposicions, lectura de poemes, premis literaris, etc. L’acte de cloenda consistirà en un recital de poesia de Miquel Martí i Pol a dues veus, a càrrec de Rosa Cadafalch i Ramon Martí i Pol.


Miquel Martí i Pol

Miquel Martí i Pol (Roda de Ter, Osona, 1929-2003), poeta, escriptor i traductor. És un dels poetes en llengua catalana més populars i llegits.

Als catorze anys comença a treballar al despatx d’una fàbrica tèxtil fins que ha de plegar el 1973 a causa d’una esclerosi múltiple. La seva poesia, d’arrel autobiogràfica, transcendeix la realitat de l’àmbit de la seva malaltia i del temps històric concret, i crea un paisatge interioritzat, que transmet serenitat. En són un exemple els poemaris Vint-i-set poemes en tres temps (1972), La pell del violí (1974), Cinc esgrafiats a la mateixa paret (1975), Llibre dels sis sentits (1974), i Quadern de vacances (1976). El reconeixement públic li arriba amb la publicació dels reculls L’arrel i l’escorça (1975), El llarg viatge (1976) i Amb vidres a la sang (1977) i, sobretot, també, amb Estimada Marta (1978). Intèrprets com Celdoni Fonoll, Lluís Llach, Maria Cinta o Maria del Mar Bonet han musicat els seus poemes. Part de la seva obra ha estat traduïda a més de 15 llengües. 

La seva trajectòria ha estat llargament guardonada i reconeguda, entre d’altres, amb el Premi Ciutat de Barcelona tant de traducció com de poesia, la Creu de Sant Jordi (1983), el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes (1991), el Premi Nacional de Literatura (1998) i la Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya (1999).

Per a saber més

Miquel Martí i Pol a l’AELC
Miquel Martí i Pol a LletrA
Auca de Miquel Martí i Pol
Ruta literària Miquel Martí i Pol

A la biblioteca trobaràs

Miquel Martí i Pol

També et pot interessar