Jaume Figueras, Premi Nacional de Periodisme Cultural

Comparteix

El cronista (no crític) de cinema en premsa, ràdio i TV, Jaume Figueras ha rebut el Premio Nacional de Periodisme Cultural, que atorga el Ministeri d’Educació, Cultura i Esports, per la seva dilatada carrera en la divulgació cultural.

Jaume Figueras i Rabert va nèixer a Barcelona el 1940. Durant quatre anys va presentar Magacine (Canal+), amb Ana García Siñériz. Des de 1996 també ha comentat la gala dels Oscars de Canal+. Presenta i dirigeix des de 1984 Cinema 3 (Televisió de Catalunya). Paral·lelament, ha col·laborat en la revista Fotogramas des de 1964 i a Ràdio Barcelona des de 1972. El 2003 publicà un llibre de vivències personals sobre el món del cinema anomenat Endevina qui et parla de cine, editat en català i en castellà.

Entre els molts guardons, ha rebut el Premi Ondas per a Cinema 3 i Informatiu cinema (1990), el Premi Turia per a Cinema 3 com a Millor Contribució dels Mitjans de Comunicació (ex aequo, 1992), el Premi Ciutat de Barcelona en la categoria d’audiovisuals (2004), el Premi APEI Catalunya en la categoria de televisió (2005) i el Premi Ángel Fernández Santos (2006).

Al desembre de 2015 es va anunciar el seu nomenament com a membre d’honor de l’Acadèmia de Cinema Català.


També et pot interessar