Ja està aquí, l’òpera des de l’emoció, el primer taller dedicat a l’òpera

Comparteix

El dimarts 7 de maig, estrenem el taller, l’òpera des de l’emoció. Més de vint persones ens acompanyaran en aquest viatge d’iniciació a l’òpera, que alhora també ens portarà a aprofundir en aquest gènere musical, nascut a Itàlia durant el Renaixement. Tots els dimarts del mes de maig, 7-14-21 i 28 de 16 h a 17.30 h, a la Biblioteca.

S. Pareja ens aproparà al món operístic, que com totes les arts, té molt a veure amb gustos personals i amb l’emoció. Durant els tallers setmanals, d’una manera amena, sentirem fragments, contextualitzarem el que escoltem i veiem, i gaudirem de l’òpera d’una forma més plena. Anirem descobrint òperes, començant amb les àries i els duos més accessibles. En funció dels interessos del grup, les trobades s’adaptaran.

Durant el Renaixement va néixer un gènere musical que es convertiria en un dels més importants als segles venidors: l’òpera. Mites antics, històries d’amor, drames, èpica cavalleresca i moltes altres històries van cobrar nova vida a través del cant. L’òpera neix de dues tradicions diferents: una de més elitista i refinada, provinent de la música de les corts medievals, i una altra de més popular lligada als artistes de carrer. Va madurar durant l’època barroca, es va diversificar amb el Classicisme i va aconseguir el seu apogeu durant el Romanticisme, conservant la seva popularitat fins als nostres dies. El seu secret? Dotar les històries d’èpica a través del cant ja fossin les gestes d’herois llegendaris o les preocupacions més humanes de personatges amb què qualsevol pogués identificar-se.


També et pot interessar