Isabel-Clara Simó guanya el 49è Premi d’Honor de les Lletres Catalanes

Comparteix

L’escriptora d’Alcoi, Isabel-Clara Simó és la guanyadora del 49è Premi d’Honor de les Lletres Catalanes. Autora d’una extensa obra que camina en gairebé tots els gèneres: novel·la, narrativa breu, narrativa juvenil, teatre, poesia, guions radiofònics i televisius, reculls d’articles, assaig, memorialística; ha estat guardonada en paraules del president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart “en reconeixement a l’aportació a la cultura catalana i en la normalització de l’imaginari col·lectiu de país”,

L’acte de lliurament del Premi d’Honor de les Lletres Catalanes serà el proper dilluns 20 de febrer al Palau de la Música Catalana en una gala ideada expressament per a l’ocasió.

Isabel-Clara Simó (Alcoi, 1943) és escriptora i periodista. Llicenciada en Filosofia i en Periodisme i doctorada en Filologia romànica. Com a periodista ha dirigit el setmanari Canigó i col·labora habitualment en nombrosos mitjans de premsa escrita, ràdio i televisió. Va ser delegada del Llibre del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, professora de la Universitat Pompeu Fabra i vicepresidenta al Principat de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana. 

Ha estat guardonada amb el Premi Sant Jordi, el Premi de la Crítica Serra d’Or, en quatre ocasions amb el Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians, amb el Premi Andròmina de narrativa, el Premi Trajectòria de la Setmana del Llibre en Català, la Medalla d’Or d’Alcoi, el Premi Jaume Fuster dels Escriptors en Llengua Catalana i el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes, entre molts d’altres. 

Amb reedicions constants de la seva obra i traduccions a diversos idiomes, Isabel-Clara Simó és una de les figures més populars de la literatura actual en català. 

A la Biblioteca trobaràs


Per a saber mésDocumental Veus literàries dedicat a Isabel-Clara Simó
Articles sobre l’autora a Traces
Articles de l’autora a Traces
L’autora al web de l’AEPV
Columna d’Isabel-Clara Simó a El Punt Avui
Isabel-Clara Simó al programa de Televisió de Catalunya Via Llibre (2011)
Reportatge del lliurament del Premi Jaume Fuster a Isabel-Clara Simó
Isabel-Clara Simó al programa Un país de llibre (2013)

També et pot interessar