Irene Solà, guardonada amb els 13 Premis de Literatura de la Unió Europea 2020

Comparteix

L’escriptora de Malla, Irene Solà, amb la seva novel·la Canto jo i la muntanya balla, ha estat guardonada amb un dels 13 Premis de Literatura de la Unió Europea 2020, que es concedeixen a obres d’autors emergents. Una novel·la que t’està esperant a la Biblioteca perquè la llegeixis.

Sobre Canto jo i la muntanya balla el jurat ha destacat “la riquesa, naturalitat i expressivitat del seu llenguatge, la forma poètica i imaginativa d’explicar una sèrie d’històries situades en un entorn natural i fronterer, a través de diversos narradors, alguns inesperats. Una novel·la que combina bellesa i duresa, amb un univers propi narrat en un estil vigorós i sorprenent. Una obra que neix també del caràcter interdisciplinari de la seva autora: poeta, narradora i artista plàstica”.

L’𝗘𝘂𝗿𝗼𝗽𝗲𝗮𝗻 𝗨𝗻𝗶𝗼𝗻 𝗣𝗿𝗶𝘇𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝗟𝗶𝘁𝗲𝗿𝗮𝘁𝘂𝗿𝗲 (Premi de Literatura de la Unió Europea, EUPL) és un prestigiós premi que té com a objectiu posar en relleu la creativitat i la riquesa diversa de la literatura contemporània europea en el camp de la ficció, promoure la circulació de la literatura a Europa i fomentar un major interès per les obres literàries d’autors emergents entre els diversos estats membres.
Els guardons es lliuraran en una cerimònia que tindrà lloc el pròxim 29 de setembre a Brussel·les. Els guanyadors rebran un premi de 5.000 €, així com altres ajuts promocionals que contribuiran a donar a conèixer l’obra en l’àmbit europeu i millorar les seves possibilitats de traducció a altres llengües.

També et pot interessar