Inscriu-te a una cita literària per a parlar sobre Els desposseïts de Ursula K. Le Guin i l’ofici d’editor, amb la fundadora i editora de Raig Verd, Laura Huerga

Comparteix

“Aquest planeta no estava destinat a emparar una civilització. Si ens abandonem els uns als altres, si no renunciem als nostres desitjos personals per al bé comú, res, res en aquest món estèril pot salvar-nos. La solidaritat humana és el nostre únic recurs.”

A tots els amants de la lectura us convidem a una cita literària on parlarem de l’ofici d’editor i del llibre Els desposseïts de Ursula K. Le Guin, amb l’editora de Raig Verd, Laura Huerga. La trobada tindrà lloc el 6 de juny a les 19 h a la Biblioteca Caterina Figueras de Tona.

Ja et pots inscriure.

No és un club de lectura pròpiament dit. No existeix l’obligatorietat de llegir Els Desposseïts, tot i que us ho recomanem encoratjadament. Pots llegir qualsevol llibre de l’editorial Raig Verd, comentar-lo en la trobada, o només escoltar. Tothom serà benvingut.

Sobre Laura Huerga


Laura Huerga (Barcelona, 1978) és editora i fundadora de Raig Verd, una editorial d’assaig i narrativa. Ha escrit dos contes per a nens i coescrit el seu primer llibre d’assaig Tu, calla! sobre la llibertat d’expressió i manifestació. Escriu opinió al Nacional.

Sobre Ursula K. Le Guin


Ursula K. Le Guin, cartógrafa de geografías imaginarias. Article del doctor en filosofia i crític literari, Iñaki Urdanibia a Kaos en la red.

Sobre Els desposseïts de Ursula K. Le Guin

Una obra cabdal que va guanyar els tres premis més prestigiosos de la ciència-ficció (Hugo, Nebula i Locus) i que, l’editorial Raig Verd l’ha presentat amb una edició de luxe, amb tapa dura i desplegable interior, obra de Tono Cristofol i traduïda per Blanca Busquets.

La novel·la amaga al seu darrere una idea política: l’enfrontament entre dos sistemes, el que vindria a ser el vell sistema capitalista, jerarquitzat i insolidari, representat pel món d’Urras, molt semblant al nostre món actual, i el que pren l’aspecte d’una utopia anarquista, representada per la petita lluna d’Anarres, on s’assentaren anys enrere una colònia d’urratis per fundar un món nou i aparentment millor basat en les idees d’Odo, com la solidaritat, la igualtat i el desposseïment.

Els desposseïts és un xoc cultural constant de societats, dues maneres d’entendre la política, l’economia, les formes socials o de com explotar els recursos del planeta.
Ressenya de Els desposseïts per Daniel Genís. Doctor en literatura. Professor de català. Editor de El Biblionauta i director de la col·lecció “Ciència-Ficció” de Pagès Editors.

Aquests són els llibres de Raig Verd que trobaràs a la Biblioteca i que pots llegir, ara, o en un futur pròxim. Clicant sobre la coberta tindràs més informació sobre el llibre.

https://www.raigverdeditorial.cat/cataleg/la-guerra-no-te-cara-de-dona/


https://www.raigverdeditorial.cat/wp-content/uploads//2018/07/portada_Lluitar-amb-el-diable_WEB_ok-193x300.jpg


https://www.raigverdeditorial.cat/cataleg/sabates-de-talo-italia/

https://www.raigverdeditorial.cat/cataleg/els-desposseits/
 
https://www.raigverdeditorial.cat/cataleg/desig/
https://www.raigverdeditorial.cat/cataleg/a-la-casa-de-linterpret/
https://www.raigverdeditorial.cat/cataleg/el-carrer-es-nostre/
https://www.raigverdeditorial.cat/cataleg/laccidental/
https://www.raigverdeditorial.cat/cataleg/no-tinc-paraules/
https://www.raigverdeditorial.cat/cataleg/cultura-en-tensio/
https://www.raigverdeditorial.cat/cataleg/ultims-testimonis/
https://www.raigverdeditorial.cat/cataleg/lestret-cami-cap-al-nord-profund/
https://www.raigverdeditorial.cat/cataleg/la-pregaria-de-txernobil/
https://www.raigverdeditorial.cat/cataleg/somnis-en-temps-de-guerra/
https://www.raigverdeditorial.cat/cataleg/era-broma/
https://www.raigverdeditorial.cat/cataleg/14/
https://www.raigverdeditorial.cat/cataleg/deu-oques-blanques/
https://www.raigverdeditorial.cat/cataleg/cosins-de-tarzan/
https://www.raigverdeditorial.cat/cataleg/el-jove-nathaniel-hathorne/


 

També et pot interessar