Imma Pratdesaba

Comparteix

Imma Pratdesaba va néixer a Tona (Barcelona). Després de cursar els seus estudis de psicologia a la Universitat de Barcelona, va compaginar durant molts anys una Consultoria de Recursos Humans (psicologia industrial) amb l’exercici de la psicologia clínica a la seva consulta privada.

Tot i haver rebut diferents premis en con­cursos literaris, aquesta és la seva prime­ra novel·la. Tant en aquesta obra com en tots els relats anteriors, la seva escriptura es pot definir com de ficció psicològica. La caracterització interior dels seus personat­ges, les seves evolucions, els conflictes i els processos mentals que s’originen a partir de les circumstàncies externes, queden definits en la seva narrativa.

Les seves trames prioritzen el mo­nòleg interior i les emocions que sorgeixen a partir dels pensaments o sentiments dels personatges.

El meu pare i jo és la seva primera novel·la, una història basada en una relació incestuosa consentida que deriva en una dependència emocional. L’anàlisi de les passions, la cerca del plaer, la necessitat d’agradar, l’aïllament del món, la renúncia a la família i als amics, la baixa autoestima, la por de sentir-se sola i per sobre de tot la urgència per continuar unida i sotmesa a la seva parella, són matèries reflectides en la narració.

A la Biblioteca trobaràs

El meu pare i jo. Círclulo Rojo Editorial, 2022

També et pot interessar