Helena Cánovas Parés

Comparteix

Helena Cánovas va néixer a Tona, Barcelona, en 1994.

Compositora amb seu a Colònia (Alemanya), va començar els seus estudis musicals a la infància prenent classes de piano i veu.

El 2012 va iniciar el títol de composició al Conservatori Superior de Música d’Aragó (Saragossa), amb el professor Agustín Charles i el professor José María Sánchez-Verdú, a més de cursar classes amb Irene G. Quero, Alberto Bernal i Josep Sanz. La seva música també es va enriquir amb la trobada de compositors com Beat Furrer, Chaya Czernowin, Tristan Murail, Sofia Gubaidulina, Ivan Fedele o Alberto Posadas entre d’altres.

Durant els seus estudis (2012-2017) va tenir el plaer d’estrenar les seves peces a Madrid, Saragossa, València, Pamplona, ​​Donosti, Salamanca, Mallorca, Segòvia, Osca i Dresden, Köln (Festival Acht Brücken entre d’altres), Liedberg (AvantGarten Festival), Tel Aviv, Zuric o Wien. A més, va poder col·laborar amb solistes com Pilar Fontalba, María de los Llanos, Natasha López o Joan Jordi Oliver, i conjunts com Neopercusión, Musikfabrik, Meitar Ensemble, Orquesta de Vientos del Csma o OCAZ-Enigma. A més, ha estat professora convidada a l’Escola de Música de Terol i al Conservatori Professional de Segòvia.

Des de setembre de 2016 fins a juliol de 2017, va ser convidada a establir una residència artística a “Etopia – Centre for Arts and Technology” de Saragossa. El juliol de 2019 va acabar amb les millors qualificacions un Màster en Música Instrumental a Hochschule für Musik und Tanz Köln, sota la docència del professor Markus Hechtle. Actualment inicia un màster en composició de música electrònica també a HfMT Köln amb el professor Michael Beil. Des del 2020, Helena és directora artística del Avantgarten Festival (Liedberg, Alemanya).

Més sobre Helena Cánovas

www.hcanovaspares.com

També et pot interessar