Gustav Mahler, celebrem el seu aniversari

Comparteix

El 7 de juliol de 1860 va nèixer el compositor austríac Gustav Mahler. Valorat en el seu temps més com a director d’orquestra que com a compositor, avui és considerat un dels més grans sinfonistes de la història del gènere.

En la seva obra simfònica, constituïda per nou simfonies i una desena inacabada (1888–1910), va seguir l’exemple de Ludwig van Beethoven, a realitzar composicions de més de quatre moviments, i el de Richard Wagner, a ampliar el temps i els recursos orquestrals així com l’expressió emocional. El seu matrimoni amb Ànima Maria Schindler el va influir en la seva personalitat i el relacionar amb personalitats artístiques com Gustav Klimt, Vasili Kandinsky o Arnold Schönberg.

Al 1908 es va traslladar als Estats Units d’Amèrica per dirigir la Metropolitan Opera i entre 1909 i 1910 va ser director de la Filharmònica de Nova York. En els últims anys de la seva vida va realitzar diverses gires com a director, especialment als Estats Units; però, afligit per una afecció cardíaca, va haver de retirar-se a Àustria. Va ser en aquesta època quan va compondre el cicle de cançons per a orquestra Das Lied von der Erde (1908–1909) i la seva novena simfonia.

Gustav Mahler va morir el 18 de maig de 1911 a Viena, Àustria. 


A la Biblioteca trobaràs

Das Lied von der Erde
Simfonies, núm. 1, re major
Simfonies, núm. 2, do menor
Simfonies, núm. 3, re menor
Simfonies, núm. 9

També et pot interessar