Guardonats amb el Premi Nacional de Còmic

Comparteix

L’il·lustrador català Kim (Joaquim Aubert Puigarnau, Barcelona, 1941) i el guionista Antonio Altarriba (Saragossa, 1952) han estat guardonats amb el Premio Nacional de Cómic 2010, per l’obra El arte de volar (Ediciones de Ponent, 2009).

És una història biogràfica sobre el pare d’Altarriba que repassa les penúries de l’Espanya del segle passat, la Guerra Civil i l’exili. Des de la seva infantesa en els camps aragonesos al 1918, la seva emigració a la ciutat, els camps de concentració a França, la resistència, l’Espanya gris, de meitats de segle, per acabar en la transició democràtica. Segons l’autor, aquesta obra va néixer més de les tripes que del cap, però sobretot per shock que li va produir el suïcidi del seu pare.

Antonio Altarriba treballa com a guionista i investigador del món del còmic. És llicenciat i catedràtic en Filologia Francesa per la Universidad del País Vasco. Al 2002 va guanyar el Premio Euskadi de novel·la amb l’obra ‘La memoria de la nieve’.

A càrrec de les il·lustracions trobem al Kim, que ha estat treballant en aquesta obra quatre anys. Va estudiar Belles Arts i durant la seva trajectòria ha col·laborat en diverses revistes: Por Favor, Mata Ratos, Rambla, El Víbora i Makoki. Al 1977 va començar a dibuixar a El Jueves, de la qual és membre fundador. El 1995 va ser guardonat amb el Gran Premi del Saló del Còmic de Barcelona. Al 2007 va guanyar el Premio Internacional de Humor Gat Perich.

A la Biblioteca de Tona trobaràs:

El arte de volar. Alicante: Edicions de Ponent, 2009.


També et pot interessar