Gràcies per acompanyar-nos en la celebració dels 25 anys de Biblioteca

Comparteix

El 10 de juliol de 1993 es va inaugurar la Biblioteca Caterina Figueras. Un mateix dia, 25 anys més tard, ho vam commemorar.

Gràcies a tots els assistents per compartir amb nosaltres el lliurament dels Premis de Treballs de recerca de batxillerat. Una sisena edició que va atorgar el premi a Vivències del franquisme a Catalunya de J.M i Cabin experiencie de N.V.

Gràcies per ser testimonis de la nova identitat visual de la Biblioteca, explicada pel director creatiu de Bisgràfic, Pep Alcàntara. Uns canvis que reivindiquen la memòria, que es neguen a oblidar la història de l’edifici, però que mostren un aire renovat, modern i adaptable al canvi. Els cinc arcs noucentistes situats a la façana de l’edifici son el símbol que ens identifica i ens dóna valor, que ens recorda per a qui treballem, per a tots vosaltres.

Per escoltar de forma entusiasta el recorregut històric de l’edifici, a través del pedagog i escriptor, Amadeu Lleopart. Un passeig a través de fotografies pel temps passat del municipi, on s’entrecreuen i conviuen biografies com la d’Antoni Figueras i Cerdà, el mecenes responsable que Tona millorés les seves condicions com a poble, la seva filla Caterina Figueras, els mestres, alumnes, les reivindicacions socials, la Biblioteca Joan Maragall i l’experiència de ser usuari un temps ençà… Una conferència que es va gaudir amb una enorme intensitat, que va acabar amb un “estimem la Biblioteca”.

Gràcies de nou, a tots per acompanyar-nos, i especialment a J.M, Pep Alcàntara i Amadeu Lleopart, per contribuir amb la vostra presència a donar sentit a aquesta celebració. La Biblioteca està situada en un dels edificis més emblemàtics del municipi, li donen vida unes persones que estimen la Cultura, els que treballem i els que ens visiteu.

Gràcies per ser-hi.

Us convidem a veure les imatges de la celebració.També et pot interessar