Góngora la estrella inextinguible

Comparteix

La Biblioteca Nacional d’Espanya inaugura l’exposició Góngora La Estrella intextinguibleL’exposició ampliarà el coneixement del gran poeta Luis de Góngora, mostrant la seva interessant trajectòria poètica, de vital importància per a l’evolució de la poesia espanyola del Segle d’Or, i la transcendència de la seva obra en les generacions posteriors.
El comissari és Joaquín Roses, professor titular de Literatura Espanyola i Hispanoamericana de la Universitat de Còrdova. L’Exposició organitzada per Acció Cultural Espanyola, en col·laboració amb la Biblioteca Nacional d’Espanya i l’Ajuntament de Còrdova.

Luis de Góngora

Va néixer a Còrdova en el si d’una il·lustre família i va estudiar a la Universitat de Salamanca. Va rebre ordres religioses i en la seva joventut ja era bastant famós. Cervantes parla d’ell quan Góngora només té 24 anys. Va obtenir un càrrec eclesiàstic de poca importància però que li va permetre viatjar per Espanya amb freqüència i freqüentar la Cort a Madrid. S’estableix en aquesta ciutat i aconsegueix que Felipe III el nomeni el seu capellà. A diferència de la majoria dels seus contemporanis, a Góngora, ni la religió ni l’amor, malgrat algunes aventures juvenils, ocupen un lloc important en la seva vida o en la seva poesia. Sembla que el domina un sol sentiment, el de la bellesa, doncs l’amor i la naturalesa, assumptes dels quals va tractar amb perfecte domini, més que sentiments en ell apareixen com a pretextos per a la creació poètica. Al final de la seva vida, atabalat per deutes, es trasllada a Còrdova, on mor.


Per a saber més


A la Biblioteca trobaràs
Soledades / Góngora y Argote, Luis

També et pot interessar