Gerard Sala

Comparteix

Gerard Sala i Rosselló va néixer a Tona (Osona) el 9 de Març de 1942. Va passar la seva infantesa a Palma de Mallorca. Actualment viu a Badalona i a Sant Joan de les Abadesses, on té el seu estudi.

Va realitzar estudis de pintura a l’Escola Massana, a l’Escola Superior de Belles Arts de Sant Jordi i a l’Escola de pintura mural a Sant Cugat del Vallès. Des de l’any 1979 és professor del Departament de Pintura de la Facultat de Belles Arts a la Universitat de Barcelona, on actualment n’és professsor emèrit. L’any 1985 va realitzar la Tesi Doctoral “Entorn” partint de la seva pròpia obra. Ha realitzat prop de cinquanta exposicions individuals i ha participat a més d’un centenar d’exposicions col·lectives, la major part d’elles a Catalunya encara que, en algunes ocasions, les seves obres han estat exposades a l’Estat Espanyol (Madrid, Sevilla, Bilbao, Eivissa, Saragossa, Palma de Mallorca…) i a l’estranger (Alemanya, Suècia, EEUU, Israel, Uruguai, Xile, Itàlia…).

Gerard Sala es dedica essencialment a la pintura, tot i que també ha conreat alguns altres camps de l’art com el gravat, la litografia, l’escultura (La porta del Mar a Badalona), el mural (200 m2. a l’estuc a Honda Greens, La Garriga), el cartell (Festes de la Mercè. Barcelona 1995), l’escenografia (Nascita e Apoteosi di Horo, òpera de cambra de Miquel Roger), segells (3 per a la Sèrie Pre-Olímpica) i la poesia (Amb la veu als ulls, Viena Edicions; Germinal, Edicions Pont del Petroli).

Té obres a: Museu de Badalona, Museu d’Art Contemporani d’Eivissa, Museo de Arte Contemporáneo de Sevilla, MACBA, Museo Zabaleta, Fundacion Juan March, Fundació Lluís Companys, Fundació EINA, Fundació Vilacasas, Col·lecció Testimoni de La Caixa, Col·lecció Universitat de Barcelona, Col·lecció Diari Avui, Col·lecció Banca Catalana, Col·lecció Banc de Sabadell, Col·lecció F.C.Barcelona, Col·lecció Caixa de Girona.

Gerard Sala, com a receptor/espectador, es manifesta molt interessat per la musica, per la poesia i pel taoisme, dels que, possiblement, n’ha après tant o més de la essència de l’art, que de la pintura.

A la Biblioteca trobaràs

També et pot interessar