Fotopoemes visuals

Comparteix

La foto poesia visual va arribar a uns quants alumnes de l’Institut de Tona, de la mà de la fotògrafa Mon Casas Estradé i del seu projecte compartit, CliCme. PetitesExperiènciesFotogràfiques.

Un taller eminentment pràctic, que va dedicar una breu estona a visualitzar foto poemes de Joan Brossa i Chema Madoz i a comentar-los. Una experiència que va demostrar com cada individu interpreta a la seva manera, una imatge, i no sempre i per sort, de forma coincident; alhora que ens va fer veure com un objecte, mirat d’una forma diferent, pot adquirir sentits fins llavors no associats.

La part pràctica del taller va constar de dos exercicis. El primer, tractava precisament de buscar objectes, mirar-los i intentar donar-los un altre sentit. El segon, cercava la representació d’una emoció, un sentiment, una sensació… indagant en un mateix, o buscant la inspiració a través d’una cançó, etc. La fotografia com a mitjà per a expressar un concepte.

Un taller, que es va dur a terme gràcies al suport del servei de biblioteques de la Diputació de Barcelona, i que va permetre als participants, emportar-se un bocí d’aquesta experiència en format de fotografia impresa.

També et pot interessar