Festa Verdaguer 2017

Comparteix

Del 18 de maig al 19 de juny Barcelona i Folgueroles acolliran la primera Festa Verdaguer, dedicada al poeta i escriptor romàntic, figura cabdal de la Renaixença, Jacint Verdaguer. Un festival literari i cultural que s’inicia a Folgueroles el dia 18 amb l’Arbre de Maig. L’endemà, 19 de maig, s’inaugurarà a Folgueroles l’exposició itinerant “Verdaguer segrestat. L’apoderament del mite durant el franquisme”, una mostra que visitarà Barcelona a partir del setembre.

Folgueroles acollirà altres actes rellevants com el mercat del llibre vell de poesia (25 de maig), el festival de poesia Flors del Desvari (27 de maig), una caminada literària (28 de maig) i la celebració del 50è aniversari de la Casa Museu Verdaguer de la localitat (17 de juny).

Durant el mes de juny, Barcelona serà l’escenari de múltiples activitats de la Festa Verdaguer 2017.

Aquesta festa literària dedicada al poeta osonenc està organitzada conjuntament pel MUHBA – Casa Verdaguer de la Literatura de Barcelona i la Casa Museu Verdaguer de Folgueroles.

Sobre Jacint Verdaguer i Santaló

Va néixer a Folgueroles, el 17 de maig de 1845. Els seus pares, de condició modesta però amb un cert nivell cultural, van tenir vuit fills, ell fou el tercer.

Als deu anys va entrar al seminari de Vic, diàriament anava a la ciutat a peu. Als disset es va instal·lar a viure a Can Tona, era una casa de pagès a mig camí de Vic, on, a canvi de la manutenció i sense deixar els seus estudis al seminari, feia de mestre dels nens de la casa, ajudava en les tasques de pagès i va començar a escriure L’Atlàntida. En acabar la carrera eclesiàstica, després d’una breu estada a Vinyoles, es va traslladar a Barcelona des d’on va emprendre viatges a Amèrica, Europa, Egipte i Terra Santa. Folgueroles fou sempre el seu lloc de referència i hi tingué cambra parada fins a la seva mort ocorreguda a Vil·la Joana de Vallvidrera, Barcelona el 10 de juny de 1902.

Per a saber més

També et pot interessar