Fernando Ezquerra a la trobada literària de març

Comparteix

El proper 26 de març a les 19h, el professor i escriptor Fernando Ezquerra parlarà sobre la seva novel·la Los Traductores del Arba, en la darrera trobada literària del trimestre. 

Los Traductores del Arba

La novel·la, ambientada a Biota (Saragossa), es basa en la fabulació d’un fet històric: l’arribada d’homes savis de diferents parts d’Europa a la Vall mitjana de l’Ebre a la meitat del segle XII amb la finalitat de traduir tot el coneixement del món àrab que s’havia trobat a biblioteques com les de Tudela, Tarazona, Ejea, Saragossa ..

Fernando Ezquerra Lapetra

Fernando Ezquerra Lapetra és natural de Biota (Saragossa) i resident a Tona (Barcelona), professor i expert en Humanitats. Exerceix el seu magisteri al Col·legi PIVE.

És autor de diverses publicacions de contingut medieval, en què tracta especialment les lectures dels programes iconogràfics dels temples romànics en funció de la filosofia neoplatònica, amb particular referència a Joan Escot Eriúgena i Joaquim de Fiore. L’anàlisi de continguts literals dels símbols i l’evolució dels mateixos al llarg de la història és una altra de les manifestacions dels seus coneixements.

És membre actiu del Grup de Recerca medieval Ailbe adscrit a Círculo románico. Ha publicat nombrosos articles d’investigació relacionats amb l’art romànic i és coautor de la publicació La proposta gaèlica del Taller de la Llosa.

També et pot interessar