Exposició a Vic, de fotografies de Francesc Català-Roca

Comparteix

La delegació d’Osona del COAC mostra, fins el 29 de juliol a la sala d’exposicions, fotografies de Francesc Català-Roca. L’exposició “Català-Roca al COAC” permet recordar, la magnitud de la figura i l’obra del fotògraf i comprendre l’evolució de l’arquitectura catalana de la segona meitat del segle XX. A Vic es pot visitar de dilluns a divendres de 9 a 14 h.


Sobre Francesc Català-Roca

Francesc Català-Roca neix a Valls, fill de Pere Català Pic, considerat un dels mestres de la fotografia del primer terç del segle XX, i destacat teòric i pedagog. El 1931 es trasllada a Barcelona amb la família i inicia la seva formació a l’Escola Llotja. Al mateix temps, col·labora amb el seu pare, que el posa en relació amb els grups d’avantguarda del moment (ADLAN, GATCPAC). El 1937 comença a cooperar amb el Comissariat de Propaganda de la Generalitat de Catalunya i amb el fotògraf Josep Sala. L’any 1948 obre el seu propi estudi i enceta una intensa activitat professional, que, al llarg de 40 anys, el relacionarà amb el món artístic i cultural de l’època (Dalí, Miró, Guinovart, Tàpies, Chillida, Artigas, J.V.Foix, Brossa, Grup R…). La seva trajectòria professional serà reconeguda en nombrosos premis i certamens, i el prestigiarà com un dels mestres de la fotografia.

La seva producció fotogràfica vinculada amb l’arquitectura, encara que no majoritària, és fonamental per entendre l’evolució de l’arquitectura del nostre país. Les fotografies de Català-Roca, són considerades avui documents històrics, i han estat vehicles de difusió i transmissió de coneixement entre generacions, que han conegut l’arquitectura produïda a Catalunya a través de les seves imatges. 


A la Biblioteca trobaràs

Història de l’art català / coordinació de Francesc Miralles; fotografies de Francesc Català Roca. Barcelona: Edicions 62, 2001.

També et pot interessar