Es troba un dels primers treballs d’Alfred Hitchcock

Comparteix

Part de la pel·lícula muda The white shadow, considerada un dels primers treballs d’Alfred Hitchcock, ha estat trobada en uns arxius cinematogràfics a Nova Zelanda. El mestre del suspens va treballar amb 24 anys en aquesta pel·lícula dirigida per Graham Cutts com a assistent de direcció, escriptor, editor i en el disseny de producció.

Alfred Hitchcock idolatrat per públic i crítica, va revolucionar el cinema amb la seva mirada. Afeccionat al cinema des de petit, va entrar al seu món dibuixant cartells. Després, va començar a escriure guions i a exercir com a ajudant de direcció.

Va debutar com a director amb “The Pleasure Garden”, al 1925. Al seu país filma deu pel·lícules mudes. “La muchacha de Londres” va ser la seva primera cinta sonora i també la primera del cinema anglès (1929). Va rodar també a Anglaterra obres mestres com “El hombre que sabía demasiado”, “Alarma en el expreso” o “La posada de Jamaica”, després de la qual va viatjar a EUA a provar sort a Hollywood.

En terres nord-americanes, el seu primer treball ja el consagra com a director. L’adaptació de “Rebeca” (1940) es porta l’Oscar però Hitchcock no aconsegueix el guardó al millor director… i mai ho va aconseguir.

A Rebeca li van seguir èxits com “Encadenados”, “La ventana indiscreta”, “Crimen perfecto”, “Vértigo”, “Con la muerte en los talones”, “Psicosis”, “Los Pájaros”, “Marnie la ladrona”, etc. Tots ells ja formen part de la història del Cinema. 

A la Biblioteca trobaràs les pel·lícules
Alfred Hitchcock. Vértigo.
Alfred Hitchcock. El Hombre que sabía demasiado.
Alfred Hitchcock. Rebeca.
Alfred Hitchcock. Psicosis.
Alfred Hitchcock. Con la muerte en los talones.
Alfred Hitchcock. Alarma en el expreso.
Alfred Hitchcock. 39 escalones.
Alfred Hitchcock. Extraños en un tren.

També et pot interessar