Epistolari de Joan Miró

Comparteix

(…) Celebro l’opinió que té formada sobre Cocteau, al que jo de moltíssim temps tinc jutjat amb tota la duresa.
Crec que el dia que vosté vegés d’aprop i palpés una série de gent que des d’aquí els hi fan l’efecte de grans artistes o eminents crítics, sentiria el seu baf d’immondes gripaus. Es per això que no em canço de repetir-li que per escriure sobre art o lo que sigui, no movent-se de Barcelona no és possible -per intel•ligent i sensible que se sigui- fer-ho si no d’una manera molt sumària.
Jo puc estar molt documentat sobre la caça del lleó, i haver-ne vist molts films i llegir molts llibres, però si em proposo escriure’n un llibre sense decidir-me a agafar la carabina i anar a la jungla, sols podré fer-ho d’una manera molt artificiosa
.(…)
Fragment d’una carta enviada a Sebastià Gasch. Mont-roig, 2 d’agost de 1928

La Fundació Joan Miró amb la Fundació Lluís Carulla i l’Editorial Barcino presenten el primer volum de l’Epistolari Català de Joan Miró.

L’epistolari -concebut en dos volums- està integrat per més de mil cartes i targetes postals, la majoria inèdites, que van adreçades a més de cent corresponsals amb qui mantenia relacions diverses: els seus familiars més directes, els seus amics de joventut, crítics d’art, col·legues artistes, galeristes, periodistes…
La correspondència permet resseguir la trajectòria de Miró des dels seus inicis, passant per la marxa a París, les estratègies dels anys vint, l’esplendor dels trenta, la penúria cultural franquista i el desig de reprendre amb força l’activitat un cop acabada la Segona Guerra Mundial. Són cartes que repassen la faceta més íntima de l’artista i mostren un home dedicat en cos i ànima a la seva obra, amb unes conviccions ètiques, estètiques i polítiques molt arrelades i que són un material fonamental per a l’estudi de l’obra i la biografia de l’artista.

L’edició de l’Epistolari català de Joan Miró, establert per Joan Ainaud de Lasarte (1919-1995), ha anat a càrrrec d’un equip d’investigadors i documentalistes encapçalats per Joan M. Minguet, Teresa Montaner i Joan Santanach.

A la Biblioteca trobaràs els llibres:

Joan Miró : anys 20 : mutació de la realitat : maig-juny 1983 : (catàleg de l’exposició).
Obra de Joan Miró : pintura, escultura i sobreteixims a la col·lecció de la Fundació.
Obra gràfica : (catàleg).
Joan Miró de Rosa Maria Malet.
Joan Miró : el color dels somnis (llibre infantil).
Miró de Roland Penrose.

També et pot interessar