Entrevistes virtuals amb escriptors, Noah Gordon

Comparteix

Fins al 21 de novembre estàs a temps d’enviar les teves preguntes a l’escriptor nord-americà Noah Gordon, que les respondrà el dilluns 24 de novembre a les 9h. Aquestes entrevistes virtuals on els lectors són els protagonistes es poden dur a terme gràcies a la iniciativa impulsada pel servei de Biblioteques de la Diputació de Barcelona. 

Podeu llegir l’anterior entrevista, a Albert Sánchez-Piñol.

Sobre Noah Gordon

Noah Gordon va néixer l’11 de novembre de 1926 a Worcester, Massachusetts, als Estats Units. Les seves novel·les, llegides per milers de lectors a tot el món, acostumen a tractar sobre la història de la medicina, l’ètica mèdica, la Inquisició i la història cultural del poble jueu. Entre les més conegudes figuren El metge, El rabí,  La Doctora Cole i L’últim jueu.

Gordon va estudiar Periodisme a la Universitat de Boston, on també obtingué un màster en Literatura i Redacció Creativa. Durant molts anys va treballar com a periodista especialitzat en ciències al The Boston Herald alhora que col·laborava en altres publicacions científiques. Abans d’iniciar la seva carrera com a escriptor, va dirigir dues revistes mèdiques, Psychiatric Opinion i The Journal of Human Stress.

La seva primera novel·la, El rabí, no es va moure de la llista dels llibres més venuts de The New York Times durant més de sis mesos. La seva obra literària ha estat reconeguda amb nombrosos premis, com ara el Premi James Fenimore Cooper de la Societat d’Historiadors Americans; el guardó del Club del Llibre de Bertelsmann a Alemanya, i Premi Boccaccio a Itàlia.

La seva última novel·la, ‘El celler’, és un tribut a Catalunya i el seu vi. Protagonitzada pel jove viticultor Josep Álvarez, la novel·la és alhora la història d’un somni, el d’Álvarez a la recerca del millor vi del món, i un mirall social de l’època on hi apareixen fets històrics com ara la plaga de la fil·loxera, l’assassinat del general Joan Prim i les guerres carlistes.


Per a saber més


A la Biblioteca trobaràs

El Celler / Noah Gordon. Roca, 2008
El Diamante de Jerusalén / Noah Gordon. Roca, 2008
La Doctora Cole / Noah Gordon. Ediciones B, 1995
El Médico / Noah Gordon. Círculo de Lectores, 1994
El Rabí / Noah Gordon. Proa, 1995
El Último judío / Noah Gordon. Ediciones B, 1999
Xaman / Noah Gordon. Proa, 1994

També et pot interessar