Emmanuel Carrère rep el Premi Princesa d’Astúries de les Lletres

Comparteix

Emmanuel Carrère (París, 1957) s’ha convertit en un escriptor de prestigi internacional amb cinc celebrades novel·les. En 2017 va ser guardonat amb el Premi FIL de Literatura en Llengües Romanços (antic Premi Juan Rulfo), de la Fira Internacional del Llibre de Guadalajara, i en 2021 l’escriptor, guionista i realitzador francès ha rebut el Premi Princesa d’Astúries de les Lletres.

Si encara no heu llegit les seves obres, us podem dir que es caracteritzen per barrejar realitat i ficció, per basar els seus relats en històries personals. Autor de la novel·la L’adversari o Limónov, la seva última història, Ioga, que trobaràs a la Biblioteca, ha estat un èxit tant de crítica com de públic a França. Un llibre que ens explica la vida de l’autor entre 2014 i 2019. On té cabuda l’acte de meditar, la reflexió per a furgar en experiències traumàtiques, com la mort del seu amic Bernard Maris en l’atemptat terrorista contra la revista Charlie Hebdo, una crisi matrimonial, una profunda depressió que el va portar a un hospital psiquiàtric i la teràpia de electro-shock a la qual es va sotmetre.

Lector feroç d’autors francesos i russos del segle XIX, va assegurar fa uns anys que els seus mestres eren Kapuscinski i Svetlana Aleksiévich, autors dels que també trobaràs obres a la Biblioteca.

Carrère va ser membre del jurat del Festival de Cannes en el 2010 i de l’Internacional de Cinema de Venècia en 2015.

També et pot interessar