Elena Asins, Premi Nacional d’Arts Plàstiques 2011

Comparteix

L’artista i escriptora Elena Asins ha obtingut el Premi Nacional d’Arts Plàstiques. Amb ell es reconeix l’obra o actuació publicada l’any anterior a la seva concessió i s’enriqueix el patrimoni cultural d’Espanya.

Elena Asins, artista, escriptora, conferenciant i crítica d’art, va néixer a Madrid al 1940. Va estudiar a l’Escola de Belles arts de París, a la Universitat de Stuttgart (Semiòtica amb el professor MaxBense), a la Universitat Complutense de Madrid (Centre de Càlcul), a The New School for Social Research (Nova York) i a la Columbia University (Departament of Computer Science: Computer Art), on va ser convidada com Visiting Scholar per a la investigació de l’aplicació digital en les arts plàstiques (computer art).

Ha realitzat més de 40 exposicions individuals a diversos països i ha escrit i publicat Assajos únics sobre estètica i poemes de Poesia experimental en publicacions especialitzades en art i estètica, a Espanya, França, Alemanya i Estats Units.

La seva obra pot trobar-se en col·leccions de museus com el Museu Nacional Centre d’Art Regna Sofia (MNCARS), el d’Art Abstracte Español de Conca, l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM) o el Spanish Institute de Nova York, entre d’altres.

Per a saber més

També et pot interessar