El sociòleg Richard Sennett avui a Barcelona, al CCCB

Comparteix

Avui 17 de març a les 19.30h, el sociòleg Richard Sennett serà l’encarregat de donar forma a una de les conferències que formen part del cicle “Ciutat Oberta” programada pel CCCB. Partidari d’una ciutat ambigua i flexible, llunyana de murs o fronteres, creativa i capaç d’acollir experiències sovint contradictòries, per provocar i moure a la reflexió, Richard Sennett raonarà sobre l’impacte que té el disseny dels edificis, les places o els carrers en les relacions socials i sobre la possibilitat de planificar una ciutat oberta.

Richard Sennett

Richard Sennett és sociòleg, professor emèrit de la London School of Economics i Director del New York Institute for the Humanities. Nascut a Chicago el 1943, va créixer en un barri on convivien diferents races, en un dels primers projectes d’habitatge públic d’Estats Units. Als sis anys comença a estudiar piano i cello, fins arribar a treballar amb Frank Miller, de la Simfònica de Chicago i Claus Adam de la Julliard Quartet, i ser alumne del director d’orquestra parisenc Pierre Monteux. El 1963 una lesió a la mà posa fi a la seva carrera musical, fet que el fa embarcar en l’estudi acadèmic. 

Format a la  la Universitat de Chicago i la Universitat de Harvard, a la dècada de 1970 es muda a Nova York, i funda, al costat de Susan Sontag i Joseph Brodsky, The New York Institute for the Humanities de la Universitat de Nova York A la dècada de 1980  exerceix com a assessor de la UNESCO, com a president del Consell Americà de treball, i com a docent a Harvard. A mitjans de 1990 Richard Sennett comença a dividir el seu temps entre la Universitat de Nova York i la London School of Economics. A més d’aquestes universitats, manté connexions informals amb el MIT i al Trinity College de la Universitat de Cambridge.

Richard Sennett és autor d’alguns dels assaigs més provocadors i incisius del nostre temps, en els quals aborda les transformacions cabdals que es produeixen, al nostre temps, en àmbits com el treball, la família o les classes socials. El seu assaig La corrosión del carácter va ser premi Europa de sociologia i va tenir una extraordinària acollida internacional. També ha estat guardonat amb el premis Amalfi i Ebert de sociologia. Sennett també és conegut pels seus estudis sobre els nexes socials en l’entorn urbà i els efectes de la vida urbana en el món actual. 

A la Biblioteca trobaràs

La Corrosión del carácter / Richard Sennett. Anagrama, 2000
El Artesano / Richard Sennett. Anagrama, 2009

Us deixem amb la conferència que Richard Sennett va pronunciar el 21 de desembre del 2009 al CCCB;  “La ciutat i l’artesà”.


També et pot interessar