El pintor tonenc, Santi Aulet, dibuixa en directe a la Biblioteca

Comparteix

L’atzar ens ha dut a veure al pintor tonenc, Santi Aulet, dibuixar davant els alumnes de tercer de l’escola vedruna i a contestar les seves preguntes.

Mentre els alumnes estaven a la Biblioteca escollint ells mateixos, els llibres que s’emportaran en préstec per a llegir a l’aula, ens ha visitat el pintor tonenc. L’afinitat amb la professora ha permès als infants veure in situ com dibuixava, veure imatges de les seves obres a través del mòbil, de paisatges tonencs i de carrers on alguns dels alumnes viuen, fer-li preguntes i emportar-se el dibuix a l’aula.

Des de la Biblioteca volem agrair la seva predisposició i el fet de compartir el seu talent. Us deixem amb les imatges.

Sobre Santi Aulet Roma

Santi Aulet Roma és un pintor paisatgista nascut a Tona (Barcelona) el 1947. Va sentir inclinació pel dibuix i la pintura des de la seva infància. Pintor vocacional i autodidacta, comença a pintar a l’oli, però acaba trobant en l’aquarel·la el mitjà precís per expressar la seva visió de la terra que l’acull i tot el que l’envolta, sobretot de la natura d’Osona i, en particular, de Tona, tant de paisatges, monuments, edificis emblemàtics, com del nucli de la població.

L’any 1971 exposa per primera vegada a la Biblioteca Joan Maragall de Tona i el 1978, any en què deixa la seva activitat professional per dedicar-se totalment a l’art, és acceptat com a membre de l’Agrupació d’Aquarel·listes de Catalunya. A la primavera de 1981 fa un viatge d’estudis a París.

Ha fet exposicions individuals i col·lectives a Barcelona, Madrid, Sabadell, Vic… entre molts d’altres, i té obres en col·leccions particulars a França, el Brasil, Veneçuela i Tailàndia.

Ha estat mereixedor de nombrosos premis d’arreu, dels quals podríem destacar el premi de pintura Vila d’Avinyó, premi Vila d’Arbúcies, premi l’Estany, premi l’Ametlla de Merola, premi Salelles (aquarel·la), premi Salelles (oli), menció honorífica Vila de Centelles, premi Fedipica 1998 i 1999 (Madrid), Placa d’Honor Casa de Fraga (any 1997), castanyer de plata Viladrau (2000), etcètera.

També et pot interessar