El periodista Gervasio Sánchez guanya el Premi Nacional de Fotografia

Comparteix

El periodista i fotògraf Gervasio Sánchez (Còrdova, 1959) ha estat guardonat amb el Premio Nacional de Fotografia 2009, que concedeix el Ministeri de Cultura i que està dotat amb 30.000 euros, “pel seu compromís continuat amb la fotografia com a eina de denúncia de la violència en els conflictes armats, per la seva continuada tasca a favor de la justícia i especialment pel seu treball sobre les mines anti-persona”, segons l’acta del jurat.
Gervasio Sánchez és llicenciat en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona de 1984. Ha cobert els principals conflictes armats del món, tant la guerra del Golf com els de l’antiga Iugoslàvia, Àfrica, l’Àsia i Amèrica Llatina. Treballa per a l’Herald d’Aragó, a més de col·laborar amb la Cadena SER, el servei en espanyol de la cadena pública britànica BBC, el Magazine, de La Vanguardia, i la revista TEMPS.
El 1995, va emprendre el seu projecte fotogràfic ‘Vides Minades’ sobre l’impacte de les mines antipersona a les poblacions dels països més minats del món, entre els quals hi ha l’Afganistan, Angola i Cambodja, que va concloure el 1997 amb un llibre i una exposició.

Pots llegir el discurs de Gervasio Sanchez a l’entrega dels premis Ortega y Gasset el 7 de maig.
Blog de Gervasio Sanchez.
Fotografies.

També et pot interessar