El ninot de neu de Jo Nesbo

Comparteix

Abans de parlar del llibre de Jo Nesbo hauríem d’explicar una mica sobre la vida de l’autor i qui és.
Jo Nesbo és un escriptor noruec, concretament d’Oslo on va nèxier el 1960, a més d’escriptor és cantant del grup de rock Di Derre. Ha saltat a la fama gràcies a la seva sèrie de llibres de novel·la negra sobre l’inspector Harry Hole que conté 9 llibres entre d’altres: L’home ratpenat, Nèmesi, El ninot de neu, El pit-roig…  Tot i aixì també té una altre sèrie de llibres sobre el Doctor Proktor i altres llibres que no pertanyen a cap sèrie.
Al parlar sobre El ninot de neu és bastant difícil no comparar-lo amb altres llibres escrits per Jo Nesbo i de la sèrie de Harry Hole, ja que jo només n’he llegit un altre diré que tot i que El ninot de neu m’ha semblat un gran llibre no arriba a l’altura de Nèmesi . Cal destacar que sí que és un llibre més fosc que aquest per la manera com treballa l’assasí de l’obra i com es relata.
La manera com escriu Jo Nesbo agrada de seguida explicant els detalls de cada situació però sense fer-se empalagós com pot passar amb altres escriptors. A més la seva manera d’explicar el raonament que hi troba a darrere de tot el protagonista Hole és excel·lent sobretot quan molts cops no acaba d’explicar-ho i t’ho deixa a punta de caramel perquè siguis tu el que lliga caps. Si parlem del protagonista en sí crec que no en podríem trobar un de millor per aquests llibres que l’inspector Harry Hole un home que és un geni en la seva feina i descobrint els millors criminals del país però que per contra és un ex-alcohòlic que mola gent de la policia el vol fora per la mala imatge que dóna al país sobre la policia. L’inspector a més no ha tingut gens de sort amb l’amor i veiem les seves demostracions de que és humà i té sentiments cap als altres només quan es troba amb la seva ex, la Rakel o amb la persona que demostra que s’estima més durant tota l’obra el fill de la Rakel, l’Oleg o bé quan es mencionen el seus dos antics companys morts un dels quals, en Jack Halvorsen, sortia a Nèmesi, i el seu antic cap que es va suïcidar i era una de les poques persones que el protegia.
En resum que al unir l’estil pràcticament immillorable d’escriure que mostra Jo Nesbo, un encara més immillorable protaognista com és Harry Hole i uyn dels personatges més interessants que he vist mai com és Katrine Bratt, l’acompanyant de Harry Hole, que al final ens mostra una sorpresa ens surt El ninot de neu un gran llibre de novel·la negra i que des de aquí us recomano.

Text: Martí. Estudiant de 1r de batxillerat de l’IES Tona

També et pot interessar