El Museu Virtual de la Moda, una realitat

Comparteix

Laura Casal Valls, la impulsora del projecte del Museu Virtual de la Moda a Catalunya, ha estat la guardonada amb el premi Lluís Carulla d’estímul a un projecte cultural, dotat amb 100.000 euros. La proposta aglutinarà de forma digital a totes les peces de roba històriques que conserven els museus del territori per poder estudiar-les i difondre-les amb un nou format. A través dels vestits també ens apropem a la història d’un país i de les seves persones. Una tasca de registre, documentació, recerca i difusió de la moda catalana, que ben aviat deixarà de ser projecte per esdevenir realitat. 

Els finalistes del guardó van ser la col·lecció d’audioguies teatrals digitals Proscenium i la web de cultura de proximitat Surtdecasa.cat

Recorda que la Biblioteca disposa d’una secció dedicada a la moda, amb llibres com: Cuando la Moda es un arte de Marnie Fogg, Psicología del vestido de J.C. Flügel, Historia de la moda desde Egipto hasta nuestros días de Bronwyn Cosgrave… o la serie documental de Philippe Allante y Florence Müller Historia de la moda.

Per a saber més

També et pot interessar