El món del còmic amb el 15M a ‘Yes we camp!’

Comparteix

Gairebé 50 dibuixants i guionistes de còmic, periodistes, polítics i intel·lectuals, entre ells, Paco Roca, Carlos Giménez, Eduard Punset, Federico Mayor Zaragoza, Santiago García, Enrique Flores, Pere Mejan o Tomeu Pinya, han mostrat el seu suport al moviment del 15-M amb la publicació de Yes we camp! (Dibbuks), on tots els participants han cedit gratuitament el seu treball. Yes we camp! és una prova del protagonisme, cada vegada major, del còmic com a eina periodística i mitjà d’expressió lliure.

El pròleg ens diu. “Aquest llibre no ha estat decidit en assemblea. No s’ha confirmat el seu contingut, ni l’elecció d’autors ha estat participativa. No és un llibre horitzontal, ni tots els que en ell escriuen han estat potser acampats a cap plaça.

Però neix de les nostres millors idees per contribuir al que ha aconseguit i està per aconseguir el moviment de conscienciació ciutadana que és el 15-M. És un llibre plural, i aquesta pluralitat i naturalitat organitzativa sí són mirall del que volem difondre. Com a dibuixants i escriptors, sentim que teníem una responsabilitat i una oportunitat úniques per participar més enllà d’aixecar les mans en una assemblea (que en si és tot un gest).

Tots els que parlem en aquestes pàgines ho hem fet sense ànim de lucre, per l’afany de contagi de les idees del 15-M. Esperem que arribin molt lluny, i que tots gaudim de la transformació social que suposen. Al cap i a la fi es tracta de fer un món millor, i en això estem tots d’acord”.

També et pot interessar