El Llibre de les bèsties de Ramon Llull al Club de Lectura de la UVic

Comparteix

El proper 24 de febrer a les 20h, a la Sala Modernista del Casino de Vic, es celebrarà un nou Club de Lectura de la UVic, en aquesta ocasió centrat en el llibre de Ramon Llull “Llibre de les bèsties”. 

L’acte anirà a càrrec de Miquel Desclot, poeta i traductor, responsable del text original i versió moderna del Llibre de les bèsties (Proa) i comptarà amb la participació de Jaume Medina, catedràtic de la Universitat Autònoma de Barcelona i poeta. 

Sobre Miquel Desclot

Miquel Desclot (Barcelona, 1952). Poeta, escriptor i traductor, també escriu llibrets d’òpera. Ha estat professor universitari entre 1975 i 1992, a Bellaterra i Durham (Anglaterra). 

L’any 1992 deixa la docència per dedicar-se plenament a la literatura. Amb més de quaranta llibres escrits per a infants i joves, entre les seves publicacions, esmentar els llibres de poesia Cançons de la lluna al barret (1978), un dels seus primers poemaris, Juvenília (1983), Com si de sempre (1994) o Fantasies, variacions i fuga (2006). Les seves traduccions o versions constitueixen veritables creacions poètiques aplegades a Per tot coixí les herbes. De la lírica japonesa (1994) i De tots els vents (2004). La seva obra poètica està recollida en nombroses antologies. 

Ha rebut diversos premis literaris tant de poesia com de prosa, com el Premi Josep M. de Sagarra de traducció teatral (1985) per la versió de Les mamelles de Tirèsies, de Guillaume Apollinaire; el Premi de la Generalitat a la millor traducció en vers (1988) per la versió de Llibres profètics de Lambeth, de William Blake, el Premi Crítica Serra d’Or en memòries (1993) pel Llibre de Durham, o el Premio Nacional de Literatura infantil (2002) per Més música mestre!. 


A la Biblioteca trobaràs

Llibre de les bèsties / Ramon Llull. Edicions 62, 1995

Infantil
El Llibre de les bèsties / Ramon Llull. Adaptació d’Anna Rubiés. L’Atzar, 1989
Exemples: extrets del Llibre de les Bèsties / de Ramon Llull. Salvat, 1982
Llibre de les bèsties / Ramon Llull. Dibuixos de Pilarin Bayés ; adaptat per Aurora Díaz Plaja. Abadia de Montserrat, 1986

També et pot interessar