El gust per la lectura

Comparteix

El passat 19 d’abril la Biblioteca va participar en el col·loqui “El gust per la lectura” organitzat per l’Associació de Mares i Pares de l’escola El Castell de Tona. 

El mestre i formador, Marc Peñarroya Casals va contextualitzar la situació de la lectura entre els alumnes de diferents països. A través d’estudis internacionals va mostrar la correlació existent entre afecció lectora i èxit escolar, destacant també la importància dels actors principals en l’educació de l’infant: l’escola, la família i la societat. 

La directora de la Biblioteca Caterina Figueras, Mar Cuxart va establir uns possibles criteris per fomentar la lectura extrets del seu bagatge professional. Així va destacar la importància que els infants s’ho passin bé llegint, es sentin reflectits en els relats i es puguin descobrir a ells mateixos. No es va mostrar molt partidària de les lectures obligatòries perquè no sempre s’ajusten a l’edat i al procés específic de cada alumne. Va destacar el fet de llegir en veu alta als infants i compartir opinions sobre les lectures i va concloure la seva intervenció mostrant a la Biblioteca com un recurs idoni on buscar material i informació, on els infants poden trobar lectures atractives i estimulants. 

La responsable de la sala infantil, Imma Homs, va exposar la tasca que es fa des de la Biblioteca de Tona per impulsar la lectura a través del treball amb totes les escoles del municipi.

L’acte el va concloure l’escriptora i mestre, Teresa Valls, suggerint idees per treballar la lectura des de casa, tenint en compte l’especificitat de cada infant i els gustos propis. Valls va mostrar la gran varietat d’eines existents avui per apropar-se a la lectura, va parlar del llibre tradicional, però també de còmics, revistes, diaris… Finalment es va acomiadar explicant un magnífic conte que posava en evidència l’absurditat dels prejudicis.

També et pot interessar