El cantautor Raimon Premi d’Honor de les Lletres Catalanes

Comparteix

El cantautor Raimon ha estat guardonat amb el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes 2014, així ho ha anunciat la presidenta d’Òmnium Cultural, Muriel Casals, que us recordem que estarà a Tona per presentar els actes del Tricentenari el proper dissabte 29 de març a 2/4 de 9 del vespre.

Nascut a Xàtiva (València) el dia 2 de desembre de 1940, Raimon (Ramon Pelegero Sanchis), ha exercit de cantant, escriptor i poeta. Amb més de cinquanta anys sobre els escenaris i més de 40 àlbums publicats és autor d’emblemàtiques cançons com “Al vent“. Ha musicat poemes propis i d’altres poetes, però, sobretot, de Salvador Espriu, i els poetes clàssics catalans: Ausiàs March, Jordi de Sant Jordi, Joan Roís de Corella i Joan Timoneda. 

La seva trajectòria ha estat reconeguda, entre d’altres amb el Gran Prix Carco de l’Académie Française du Disc (1967), la Medalla de Oro al Mérito en las Bellas Artes del Ministeri de Cultura d’Espanya (1995), la Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya (1997), el Premio de Honor de la Academia de Música Española (2007), la Medalla d’Or de la Ciutat de Barcelona (2012), la Medalla d’Or del Círculo de Bellas Artes de Madrid (2014). 

Per a saber més


A la Biblioteca trobaràs

I després de creure tant / Raimon. Auvidis Ibérica, 1995
Les Paraules del meu cant / Raimon. Empúries, 1993

També et pot interessar