El asesinato de los marqueses de Urbina, Premi L’H Confidencial 2013

Comparteix

L’escriptor i periodista alacantí, Mariano Sánchez Soler, ha estat guardonat amb la setena edició del Premi Internacional de Novel·la Negra L’H Confidencial, per la seva obra El Asesinato de los marqueses de Urbina que trobaràs a la Biblioteca.

Aquesta novel·la recrea el doble crim ocorregut en les altes esferes madrilenyes durant els primers anys de la transició. Un succés àmpliament cobert pels mitjans de comunicació i l’opinió pública espanyola.

Sobre Mariano Sánchez Soler

Mariano Sánchez Soler, llicenciat en Ciències de la Informació per la Universitat Complutense de Madrid i doctor per la Universitat d’Alacant, ha format part dels equips de redacció d’El Periódico de Catalunya, 
Diari 16, Le Monde Diplomatique, Temps i Interviú, entre d’altres. 

La seva obra inclou gèneres tan diferents com l’assaig, la novel·la, la poesia i el guió per a cinema i televisió. Forma part de la primera generació d’escriptors espanyols de novel·la negra, amb títols com a Carne fresca (1987), Festín de tiburones (1990), Para matar (1996), Lejos de Oran (2003), Grupo antiatracos (2006), La brújula de Ceilán (2007) i Nuestra propia sangre (2009).  Dins de l’assatgística de gènere negre destaca Anatomia del crim: guia de la novel·la i el cinema negre, llibre amb el qual va guanyar en 2012 el Premi de la Crítica Literària Valenciana. 

Actualment, Mariano Sánchez Soler és professor de guió en el Centro de Estudios Ciudad de la Luz, adscrit a la Universitat Miguel Hernández d’Elx, i dirigeix el Taller de Novel·la Negra de la Universitat d’Alacant, on 
també organitza les trobades de novel·la negra i policíaca Maig Negre. 

També et pot interessar